Felvételi tájékoztató

Mit tanulhatsz a zeneiskolában?

Minden gyereket szeretettel vár SZOLFÉZS és HANGSZERES osztályaiba meghallgatásra a Zeneiskola!

Minden gyereket szeretettel vár a Zeneiskola SZOLFÉZS ELŐKÉPZŐ és HANGSZERES osztályaiba alkalmassági meghallgatásra! A meghallgatásra csak az intézmény honlapján előzetesen kitöltött online jelentkezési lap alapján lehet jelentkezni! Az alkalmassági vizsgák időpontjai:

  • 2021. május 31. – 2021. június 4. között, egyéni beosztás szerint.

Amennyiben gyermeke zenei képzését igényli, kérjük, hogy a jelentkezési lapot 2021. május 26-ig töltsék ki az iskola honlapján (Ide kattintva elérhető). A jelentkezési lapon megadott e-mail címen értesítéssel leszünk az alkalmassági vizsga pontos időbeosztásáról, egyéni időpontra történő érkezés biztosításával tekintettel a járványügyi helyzetre.

ÚJ TANULÓK JELENTKEZÉSE A ZENEISKOLÁBA

Visszajelentkezés jelenlegi növendékeink számára a zeneiskolába a 2021/2022. tanévre

Tisztelt Szülők! 

Tekintettel, a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendeletre a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről, a 2021/2022. tanévre történő jelentkezési lapot a zeneiskolai tanulmányok folytatásával kapcsolatban valamint a térítési-és tandíjjal kapcsolatos szülői nyilatkozatokat csak elektronikus formában, online tudjuk kérni Önöktől. Az alábbiakban megtalálják a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – AMI zeneiskolai jelentkezési lap online változatát.

JELENTKEZZ VISSZA MOST A ZENEISKOLÁBA!

KÉRJÜK, HOGY EZEN A JELENTKEZÉSI LAPON CSAK AZOK JELENTKEZZENEK, AKIK MÁR JÁRNAK A ZENEISKOLÁBA ÉS A 2021/2022. TANÉVRE IS MEG SZERETNÉK ERŐSÍTENI JELENTKEZÉSÜKET! Kérjük, hogy a kitöltés előtt győződjenek meg arról, hogy van működő, folyamatosan figyelt email címük, Kérjük a lap pontos kitöltését. Visszajelzést a rendszer nem küld a jelentkezésről.

A JELENTKEZÉSI LAP HITELESÍTÉSE

A jelentkezési lap és nyilatkozat kitöltése és elektronikus formában történő visszaküldése intézményünk számára – a járványügyi helyzetre tekintettel – aláírás nélkül is hiteles dokumentumnak tekintendő!

A jelentkezési lapok kitöltésének határideje 2021. május 21.

Felhívjuk a figyelmüket, a térítési díj  és tandíj fogalmaira: 

  • Térítési díjat abban az esetben fizet a tanuló, amennyiben a művészeti képzések során 1. helyen a mi intézményünket választja.
    Ez heti 2 hangszeres órát (2X30 perc) és 2 szolfézs órát (2X45 perc) foglal magába.
  • Tandíjat abban az esetben fizet a tanuló, amennyiben egy másik művészeti képzést nyújtó intézményt választ 1. helyen és ott fog térítési díjat fizetni. 
  • A térítési és tandíj kedvezményeket, rászorultság illetve hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállása esetén külön kell kérni az iskola gazdasági irodáján a megfelelő nyomtatvány kitöltésével és a kötelezően mellékelendő dokumentumok benyújtásával.
Zeneiskola

Zeneiskolai intézményegységünk az egykori Simonffy Emil Zeneiskola hagyományainak folytatójaként, annak jogutódjaként a két intézmény összevonásával épült bele a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola rendszerébe 2007-ben.

Alapvető feladataink a következők:

  • Zenei készségek, képességek fejlesztése
  • Az alkotó és önkifejező képességek kibontakoztatása
  • A zenei pálya iránt érdeklődő tanulók felkészítése a szakgimnáziumi tanulmányokra
  • Az alkotó művészeti tevékenységgel, az interpretálással együtt járó pozitív élmények átélésének biztosítása a tanulók számára

Miért tanuljon zenét a gyermekem?

Csak egyszerű zenetanulás?

A zeneiskolai felvételi közeledtével érdemes átgondolni minden családnak, hogy milyen előnyökkel jár a zeneiskolában folyó művészeti nevelés. Többet mosolyognak és jobban kommunikálnak azok a gyerekek, akik zeneórákra járnak. De ez csupán egy az előnyök közül, amelyek a zenetanulással járnak. Tanultunk valamilyen hangszeren gyerekkorunkban? Netán most is zenélünk? Ha igen, akkor nagyon szerencsések vagyunk. Több kutatás is azt állítja: a zenetanulás sokat segít a gyermekek agyi fejlődésében, sőt, egész életre szóló kognitív előnyökkel járhat. (forrás: 9 ok, hogy miért jó a zenetanulás, 2015)

Zeneiskola

Javítja a verbális memóriát és az olvasási képességet

A Northwestern University 2011-ben azt vizsgálta, hogy a gyermekek olvasási és szófelismerési képessége mennyire van kapcsolatban zenei tanulmányaikkal. Az eredmények azt állítják, a kettő jelentősen összefügg. Azok, akik jobb eredményeket értek el a zenei munkamemória-teszten, jobban is tudtak olvasni és egyúttal ritmikai érzékük is jobb volt.

Többet mosolyognak és jobban kommunikálnak azok a gyerekek, akik zeneórákra járnak

A McMaster University egy 2012-ben publikált tanulmánya arra mutat rá, hogy a zenei tréning már akkor segít a gyerekek mentális fejlődésében, amikor még sem járni, sem beszélni nem tudnak. A teszteken résztvevő egyéves gyerekek jobban kommunikálnak, könnyebben mutatnak rá dolgokra vagy integetnek - emellett többet mosolyognak és megnyugtatni is sokkal könnyebben lehet őket.

Zeneiskola
Zeneiskola

A gyerekkori zeneoktatás nagyobb agyi plaszticitást eredményez

Egy 2012. augusztusi kutatás szerint gyorsabban reagál azon felnőttek agya a beszédre, akik gyerekkorukban zeneórákra jártak, de nem játszottak hangszereken évtizedek óta. Ahogyan öregszünk, agyi változásaink hatására a hallásunk is változik, lassabban reagálunk a beszédhangokra, nehezebben értelmezzük mások beszédét. Azon zenészeknél, akik hangszereken játszanak, ezen változások később állnak be, az említett kutatás pedig azt állítja, hogy nem kell hangszeres zenésznek lennünk ahhoz, hogy lassabban öregedjünk.

A Gottfried Schlaug agykutató által irányított vizsgálat még 1995-ben kimutatta, hogy professzionális zenészek esetében, akik hétéves koruk előtt kezdtek el játszani valamilyen hangszeren, általában megvastagodott az agy úgynevezett kéregteste (corpus callosum), amely információs szupersztrádaként funkcionál a két agyfélteke között

A képzett zenészeknél jobb a multiszenzoros feldolgozás

A University of Montreal 2013. novemberi tanulmányából az derül ki, hogy a zenészek sokkal jobbak abban, amikor párhuzamosan kell feldolgozni a többféle érzékszervi ingert: hangokat, látványt, érintést. Ez nem is csoda, hiszen a magas szintű hangszeres tudás számos érzéki és kognitív készségből áll. A hosszútávú zenei képzés növeli az agy alkalmazkodóképességét, az agy audiovizuális jeleket feldolgozó területeit pedig fejleszti.

Zeneiskola

ZENEI ALAPKÉPZÉS
NEM CSAK A ZENE SZOLGÁLATÁBAN

JELENTKEZZ MOST A ZENEISKOLÁBA!

Információk

Köszöntjük a zeneiskolában!

Ikon

Pdagógiai Program 3. számú melléklet 10.73 MB 32 downloads

A zeneiskolai intézményegység helyi tanterve ...

Tanulmányi hírek a zeneiskolából

Felvételi, térítési díj és egyéb híradások

ZENEI ALAPKÉPZÉS
NEM CSAK A ZENE SZOLGÁLATÁBAN

JELENTKEZZ MOST A ZENEISKOLÁBA!

Eredmények

A nevelő-oktató munka hatékonyságának mutatói