Az e-Ügyintézésben lehetséges tananyag-megosztási módszerekről, az Üzenetek funkcióról tájékoztató a lap alján olvasható!

UGRÁS AZ ISMERTETŐRE

INFORMÁCIÓK A VESZÉLYHELYZETBEN ELRENDELT DIGITÁLIS MUNKARENDHEZ

Iskolánk és a fenntartó ajánlásai

Maradj otthon!

Jelen helyzetben nyomatékosan kérünk minden kollégát és tanulót, hogy MARADJON OTTHON, ha teheti! Mindenki kövesse az Operatív Törzs iránymutatását és vigyázzunk magunkra, egymásra. Segítsük az időseket, tartsuk meg a távolságot egymástól! Kérjük a tanulóifjúságot, hogy továbbra is koncentráljon a tanárok útmutatására, a tanulnivalókra és ne bulizzon! Nagyon fontos számunkra, hogy a veszély elmúltával ugyanolyan létszámban legyünk az iskolaközösségben, mint előtte! #maradjotthon

Koronavírus | Rendkívüli intézményvezetői tájékoztató 2020. március 14.

Kedves Kodályos közösség! 2020. március 13-án, 21.15 órakor az Operatív Törzs határozata alapján Orbán Viktor miniszterelnök úr akciótervet tett közzé. Ez egy új helyzetet teremtett. Ennek értelmében az alábbi forgatókönyvet kell követnünk. 2020. március 16-ával kezdődően a későbbiekben meghatározott időpontig a következők lépnek életbe.

  • A diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket.
  • Ennek értelmében új oktatási munkarend kerül bevezetésre, amit digitális munkarendnek nevezünk. Ezt a munkarendet a későbbiekben ismertetjük, mivel a kidolgozása jelenleg még folyamatban van.
  • További tájékoztatásig nincs teendő.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a kormányzati honlapokon (https://koronavirus.gov.huhttps://www.nnk.gov.hu/), az intézményi honlapon, a hivatalos intézményi Facebook profilon (https://www.facebook.com/debrecenizenede) és a KRÉTA rendszer faliújságján keresztül közölt információk tekinthetőek mérvadónak. Az aktuális információkat/tennivalókat mindig ezeken a csatornákon fogjuk közölni az iskola közösség tagjaival. Kérjük, hogy a megfelelő tájékozottság érdekében, mindenki naponta többször ellenőrizze az információk aktualitását.

Az iskolaközösség tagjainak megértését, segítségét előre is köszönjük!

2020. március 14.

Tisztelettel: Tóth József, intézményvezető

Intézményi nyitvatartás

HÉTFŐTŐL-PÉNTEKIG
8:00-12:00 óráig

A távoktatás alatt vezetői ügyeletet tartunk. A nyitvatartási idő alatt az iskola pedagógusai látogathatják az intézményt, amennyiben munkájukhoz szükséges, egymástól elkülönülve a hatósági szabályok betartása mellett. Az épületbe belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező!

Ügyeleti telefonszámaink

+36 30 386 0875
Tóth József, intézményvezető
+36 30 440 2836
Kovács János, intézményegység-vezető
+36 20 354 1082
Vincze Teréz, intézményvezető-helyettes
+36 30 443 4074
Sáriné Szebenyi Judit, intézményvezető-helyettes
+36 30 287 1486
Zolnai Krisztina, intézményvezető-helyettes
06 52 790 538 (A zeneiskola hivatalos telefonszáma nyitvatartási időben)
+36 20 395 5874 (A szakgimnázium elérhetősége nyitvatartási időben)

Értesítünk minden tanulót és pedagógust, hogy a kétoldalú kommunikáció - fenntartói elvárás szerint - elsődlegesen a KRÉTA rendszer "Üzenetek" menüpontjában zajlik.

INTÉZMÉNYI KRÉTA RENDSZER ELÉRÉSE
Veszélyhelyzet

Microsoft Office 365 ProPlus

A Tisztaszoftver program keretében minden magyarországi pedagógus és tanuló térítésmentes hozzáférést kaphat a Microsoft Office 365 ProPlus verziójához, amely magában foglalja a Microsoft Teams online kollaborációt, csoportmunkát, csevegést, video- és fájlmegosztást támogató rendszerét, tehát az irodai szoftverek mellett ezt is térítésmentesen használhatják. Most minden tanuló/hallgató és tanár ingyenesen töltheti le az Office 365 ProPlus programcsomagot, amely akár 5 számítógépre és mobil eszközre is telepíthető! Az Office 365 ProPlus ingyenes használatára jogosult minden magyarországi, államilag elismert, állami, egyházi vagy alapítványi fenntartású általános és középiskola tanulója és tanára, valamint a Tisztaszoftver Programban részt vevő felsőoktatási intézmények hallgatói. A tisztaszoftver letöltő oldal elérhetősége: https://o365.oh.gov.hu/

Elektronikus kommunikációs felület — e-Ügyintézés Üzenetek funkció

Az e-Ügyintézés Üzenetek funkciója – a KRÉTA rendszerhez integráltan kapcsolódva – alkalmas az intézményen belüli felhasználók számára üzenetek egyéni és csoportos küldésére, továbbá kommunikációs csatornaként teljes körűen használható fájl továbbítására is. Az üzenetküldési funkció közvetlen kommunikációs csatornát biztosít a pedagógusoknak és az általuk tanított tanulóknak, továbbá fájlok feltölthetőségével lehetőséget ad pl. házi feladatok beküldésére vagy tananyagok megosztására is. Az üzenetekhez a tanárok csatolhatnak pl.: tananyagokat (óravázlatok, leírások, ismertetők, munkafüzet-feladatok, mobiltelefonnal beszkennelt ábrák, képek, diagramok, stb.); mobiltelefonnal vagy egyéb hangrögzítő eszközzel felvett hang- és (előre rögzített) videó anyagokat, előadásokat. Néhány ismertető ide kattintva elérhető

Hivatkozásgyűjtemények

Oldalak, ahol további hivatkozásokat gyűjtöttek össze a távoktatás segítésére

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzetben csak a kormányzati honlapokon keresztül közölt információk tekinthetőek mérvadónak.

TÁJÉKOZTATÓ ELÉRÉSE

E-ügyintézés

Az üzenetek funkció működése a KRÉTA e-Ügyintézés felületén

Az ismertetők forrása a KRÉTA TUDÁSBÁZIS, mely mindenki számára elérhető ide kattintva. Itt a KRÉTA összes segédlet megtalálható. A – jelen helyzetben kulcsfontosságú – eÜgyintézés funkció feltételezi, hogy minden tanuló és gondviselő rendelkezik a szükséges hozzáférési adatokkal, amit a tanév elején minden szülőhöz és gondviselőhöz, illetve tanulóhoz eljuttattunk. AMENNYIBEN VALAKINEK GONDJA VAN A HOZZÁFÉRÉSSEL, HALADÉKTALANUL KERESSE AZ ISKOLATITKÁROKAT A MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEINKEN! Az online tudásmegosztáshoz szükséges “Üzenetek” funkció teljeskörű leírása elérhető ide kattintva. Az egyes funkciók külön ismertetését a képek, illetve videó melletti hivatkozáson érhetik el.

e-Ügyintézés: Üzenetek kezelése

Példa üzenetváltásra tanár – tanuló(k) között

Szinte biztos, hogy az online digitális tudásmegosztásban ez a funkció a leginkább használható. Az üzenetek segítségével a kiválasztott tanulóknak, tanulócsoportoknak könnyedén elküldhető a tanítási órákhoz szükséges segédlet. Az üzenetekhez EXCEL, WORD, PDF, KÉPEK, valamint tömörített fájlban HANGFÁJLOK is csatolhatók. A funkció részletes ismertetője ide kattintva elérhető.

Távoktatási segédletek

Különböző forrásokból származó videós segédletek a távoktatáshoz

Google Tanterem – ismertető tanulóknak

Ebben a videóban megismerhetjük a Google Classroom használatának a tanulói oldalát. Ajánlatos tanárként ezt a videót elküldeni a tanulóinknak, hogy lássák, mit kell csinálniuk.

Google Tanterem előkészítése

A funkció részletes ismertetője a videóban nyomon követhető.
Lajtai Ádám oktatóvideója

Google Tanterem – Feladatok (írásbeli beadandó)

Ebben a videóban azt követhetjük, hogy hogyan lehet esszészerű beadandó feladatokat létrehozni és értékelni, valamint hogy mit lát ebből pontosan a tanulónk.

Google Tanterem – Tesztfeladatok

Ebben a videóban a Google Classrom tesztfeladat szerkesztőjéről tudhatunk meg részleteket.