Hírek Rendkívüli helyzet

Érettségi és szakmai vizsga információk, 2020

Kedves végzős Tanulóink! A 19/2020. (IV. 16.) korm. rendelet alapján iskolánk elkezdte a felkészülést. A érettségi és szakmai vizsgákkal kapcsolatos szervezési feladatokkal kapcsolatos döntéseinkről ebben a cikkben informálunk mindenkit. A cikk folyamatosan frissül, követhető időrendben!

2020. április 25.

A JEF/36644/2020-ITM jelű miniszteri határozat alapján az előadóművészet szakmairányba tartozó szakképesítések esetén vizsga megszervezésére nem kerül sor. A szakképesítés megszerzését igazoló bizonyítványt a vizsgát megelőző két tanév szakmai tárgyainak átlageredményei alapján kell kiállítani. A vizsgáról készült törzslap záradéka tartalmazza az erre utaló bejegyzést.

A határozat értelmében minden 5|13 és 2|14 évfolyamon végzett tanulónak elkészítjük a vizsgabizonyítványát, akiknek az érdemjegyei ezt lehetővé teszik.

2020. április 22.

OKJ-s szakmai vizsgák

Az érettségi utáni képzésben részt vevő tanulóinkat tájékoztatjuk, hogy megszületett az OKJ-s szakmai vizsgák szervezésével kapcsolatos döntés. A szakmai vizsgák a személyes jelenléten túl igen nagy mértékben azokra a készségtárgyakra épülnek, amelyeknek az ismeretátadása, a fejlesztő tevékenység az utóbbi hetekben nem folyhatott az ideális tantermi és iskolai környezetben. Erre tekintettel iskolánk azt a döntést hozta, hogy a 2020. május-júniusi időszakban nem szervezünk OKJ-s szakmai vizsgákat. A távoktatást követően, amikor a személyes jelenlét már engedélyezett, minden tanulónak biztosítjuk a lehetőséget, hogy a szakmai vizsgára bejelentkezve vizsgabizonyítványhoz, illetve EUROPASS kiegészítőhöz jusson.

Végzősök évzárásával kapcsolatos eljárásrend

A vizsgaköteles tárgyak esetében a tanulók értékelése gyakorlati jeggyel történik, melyet a szaktanárok – az intézményi munkatervben eredetileg is tervezett osztályozó értekezlet idejét figyelembe véve – 2020. április 28-ig rögzítenek a KRÉTA rendszerében.

A nem vizsgaköteles tárgyak esetén a jegyeket szintén 2020. április 28-ig rögzítik a KRÉTA rendszerében.

2020. április 20.

Kérjük, hogy azok a tanulók, akik módosítani szeretnének az érettségi jelentkezésükön, figyeljenek oda a határidőre. A 119/2020. (IV. 16.) Korm. rendelet szerint 2020. április 21-én, éjfélig lehet benyújtani az érettségi vizsgajelentkezés módosítására vonatkozó kérelmet a vizsgajelentkezést fogadó intézményhez (középiskola vagy kormányhivatal).
A határidő elmulasztása jogvesztő. A kérelemmel kapcsolatos hiánypótlásnak nincs helye.

A kérelemben az alábbiak kezdeményezhetők:

  • a jelentkezés törlése
  • a jelentkezés szintjének módosítása emelt szintről középszintre
  • kizárólag idegen nyelv esetében a jelentkezés szintjének módosítása középszintről emelt szintre
Érettségi jelentkezés módosításával kapcsolatos információs oldal elérése

A kérelmet *.docx formátumban ajánljuk letölteni, majd ezt a számítógépen kitöltve, elmenteni. Ezt követően kérjük, hogy a kérelmet 2020. április 21-én ejfélig juttassátok el az iskola email címére: kodalydebr@gmail.com. A vizsgacsoportokat ezután tudjuk megszervezni, illetve a jelentkezőket kiértesíteni.