Felvételi a zeneiskolában

Felvételi a zeneiskolában

Minden gyereket szeretettel vár ELŐKÉPZŐ és HANGSZERES osztályaiba meghallgatásra a Zeneiskola! 2018. június 4-5-én (hétfő, kedd) 14.00-17.00 óráig ELŐKÉPZŐ OSZTÁLYÁBA (általános iskola 1. osztályától), 2018. június 7-8-án (csüt., péntek) 14.00-17.00 óráig HANGSZERES OSZTÁLYOKBA (ált. iskola 2. osztályától) tartunk meghallgatásokat.

2018. május 29-én és 31-én, 16:30-tól “Kicsinyek hangversenye” elnevezésű hangszerbemutató hangversenyeken van lehetőség ismerkedni a hangszerekkel azok számára, akik már az előképzőben megszerezték a szükséges alapismereteket a hangszertanuláshoz. A koncerteket a Simonffy Teremben rendezzük.

  • A felvételire (amennyiben van lehetőségük a kinyomtatásra) kérjük hozzák magukkal a kitöltött jelentkezési lapot.
  • A kitöltés során, különös tekintettel legyenek a gyermek oktatási azonosító számának megadására – 11 jegyű, 7-el kezdődő szám – amely megtalálható a diákigazolványon, vagy kikérhető a gyermek általános iskolájának titkárától vagy az óvodatitkártól. E nélkül nem tudjuk létrehozni a nem tankötelezettséget teljesítő jogviszonyát.

Tanszakaink

Klasszikus zene: akkordikus tanszak, billentyűs tanszak, fafúvós tanszak, kamarazene tanszak, rézfúvós tanszak, vokális tanszak, vonós tanszak, zeneismeret tanszak
Népzene: Vonós – és tekerő tanszak, fuvós tanszak, pengetős tanszak, ütős tanszak, vokális tanszak, kamarazene tanszak, zeneismeret
Elektroakusztikus zene: Billentyűs tanszak, zeneismeret tanszak, kamarazene tanszak

A térítési díj és tandíj fogalma

Térítési díjat abban az esetben fizet a tanuló, amennyiben a művészeti képzések során 1. helyen a mi intézményünket választja. Ez heti 2 hangszeres órát (2X30 perc) és 2 szolfézs órát (2X45 perc) foglal magába. A 2017/2018 tanévben ez 7.300 Ft/fő/félév összeg volt.

Tandíjat abban az esetben fizet a tanuló, amennyiben egy másik művészeti képzést nyújtó intézményt választ 1. helyen és ott fog térítési díjat fizetni. A tandíj mértéke a 2017/2018 tanévben 21.800Ft/fő/ félév összeg volt. Ez a tény az óraszámokra nincs hatással.

A térítési és tandíj kedvezményeket, rászorultság illetve hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállása esetén külön kell kérni az iskola gazdasági irodáján a megfelelő nyomtatvány kitöltésével és a kötelezően mellékelendő dokumentumok benyújtásával.

Jelentkezési lap elérhető ide kattintva.

Menü bezárása