Rendkívüli felvételi eljárás

A középiskolai felvételi eljárás általános szakasza lezárult, mostanra már mindenki kézhez kapta az eredményt tartalmazó határozatot. Ha még mindig zenész akarsz lenni, de nem sikerült elsőre, próbáld meg még egyszer! Ha lemaradtál a rendes felvételi eljárásról, most lehetőséget adunk a rendkívüli eljárásban! 2018. május 16-án várjuk szakmai alkalmassági felmérésre azokat a tanulókat, akik a Kodályban szeretnének zenészek lenni.

A RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE

  • 10:00 Zeneelmélet-szolfézs írásbeli tudásteszt
  • 11:00 Zeneelmélet-szolfézs szóbeli vizsga
  • 12:00 Főtárgyi meghallgatások a Kodály Teremben

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a rendkívüli felvételi eljárásban új jelentkezési lapot kell benyújtani 2018. május 12-ig. Belső jelentkezési lapunk elérhető az alábbi gombra kattintva.

A VIZSGÁZÓ TELJESÍTMÉNYÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A vizsgázó teljesítményét főtárgyból, valamint zeneelmélet-szolfézs tantárgyból a felvételiző tanszakának tanáraiból álló bizottságok értékelik.

A JELENTKEZŐK RANGSOROLÁSÁNAK MÓDJA

A rendkívüli felvételi eljárásban nyújtott teljesítmény, valamint a már kialakult létszám ismeretében születik meg a döntés arról, hogy a megjelent tanulók bekerülhetnek-e a képzésbe. A felvételizők pontszámai a főtárgyi és a szolfézs vizsgán elért eredmények alapján kerülnek meghatározásra.

ZENEI FELVÉTELI TÁRGYAK

Főtárgy, zeneelmélet-szolfézs (gyakorlati teszt és szóbeli meghallgatás), kötelező zongora (orgona, hárfa, zeneszerzés, és szolfézs-zeneelmélet szakon kötelező, de valamennyi tanszakon ajánlott az előzetes zongoratanulás).

Felvételi követelmények

Főtárgyi követelményeink minden tanszakhoz megtalálhatók honlapunkon. Magánének és Népi ének szakirányra jelentkezéshez és felvételhez gége-orvosi alkalmassági szakvélemény beszerzése törvényi előírás.

Szolfézs-zeneelmélet követelményeket felvételi dolgozatpéldákkal szintén megtalálják honlapunkon.

A zenei szakképzéshez szorosan hozzátartozik a kötelező zongoratanulás. Ezt a tudást az alkalmassági vizsgán csak az orgona, hárfa, zeneszerzés, és szolfézs-zeneelmélet szakos jelentkezőknél mérjük, de a sikeres tanulmányokhoz mindenkinek ajánlott legalább egy éves kiegészítő zongoratanulás, mielőtt az alkalmassági vizsgára jelentkezik. Akik rendelkeznek kiegészítő zongora tanulmányokkal, részükre lehetőséget biztosítunk a tudásuk bemutatására a tanuló aktuális készségszintjét tükröző, tetszőlegesen választott műsor alapján.

Menü bezárása