Kapcsolat

Dokumentumok

Kiemelt híreink

A szakgimnázium

“…ha a nevem valamiféle bélyeget jelent, akkor jelentse azt, hogy itt nem zongoragépeket akarnak nevelni, hanem a zenét gyökeréből értő és érző zenészeket és zeneszeretőket.”

Kodály Zoltán nyomán, híres elődök nyomában adunk át korszerű tudást a hozzánk érkező tanulóknak. A 2016. évi köznevelési változásokhoz alkalmazkodva a szakgimnázium képzési rendszerét úgy alakítottuk ki, hogy a képzés minden tanuló számára minden igényt kielégítően komplex, minden területe teljes legyen. Örömünkre szolgál, hogy nemcsak beszélünk a jó rendszerről, de az eredményét is tapasztaljuk napról-napra, mikor tanulóink, együtteseink sikereiről számolhatunk be a nagyvilág felé. Állandó kapcsolatban vagyunk a környék zeneiskoláival, Debrecen város kulturális rendezvényeit színesítjük tanulóink és művésztanáraink fellépésével, valamint jó kapcsolatot ápolunk a zenei felsőoktatást képviselő hazai és külföldi intézményekkel.

Kovács János, intézményegység-vezető

Az 1862-ben alapított Debreceni Zenede jogutódjaként létező, 2007 óta alapfokú zeneiskolai és középfokú pályaorientációs képzést egyaránt folytató iskolánk Magyarország legrégebbi zeneoktatási intézménye. Az intézmény 1957. június 23 óta viseli Kodály Zoltán nevét, melyet a nagy zeneszerző a világon elsőként és egyszeri alkalommal engedélyezett.

Képzésünk ismertetése

Bizonyíték, nem ígéret

Iskolánk szakmai elhivatottságának és gondoskodó rendszerének köszönhetően tanulóink zenei és más műveltségi területeken rendezett versenyeken is rendszeresen érnek el kiemelkedő eredményeket országos és nemzetközi szinten egyaránt. A köznevelési törvényben foglaltaknak köszönhetően a felkészülést egyéni időtervezéssel, erős szaktanári támogatással, hangversenyek és mesterkurzusok szervezésével is tudjuk segíteni. Nívódíjas együtteseink – Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar, Kodály Zoltán Ifjúsági Szimfonikus Zenekar és a Kodály Zoltán Ifjúsági Fúvószenekar – városi rendezvényeken, hazai és külföldi versenyeken is rendszeresen és eredményesen szerepelnek.

%
felvételi arány a 2016/2017. tanév után

2017. évi érettségi eredményeink

  • Megyei középszintű érettségi eredményünk alapján az intézmények között a 11. helyet foglaljuk el.
  • Megyei emelt szintű érettségi eredményünk alapján az intézmények között holtversenyben az 1. helyen vagyunk.

Oktató-nevelő munkát támogató korszerű háttér

Iskolánkban az 1862-től folyamatosan működő és bővülő zenei szakkönyvtárban több mint 60.000 kotta és 6.000 audiovizuális dokumentum támogatja a színvonalas munkát. Kutatáshoz értékes forrás a védett, muzeális gyűjtemény. Könyvtárközi kapcsolataink kiterjedten működnek, aktív és alapos felkészülést tesznek lehetővé tanár és diák számára egyaránt.
Az oktató-nevelő munka hatékonyságát és eredményességét szolgálja jól felszerelt informatikai szaktantermünk. A tudás korszerű átadásához jelenleg 13 interaktív táblával felszerelt, csoportos órák megtartására alkalmas tanterem áll rendelkezésre.

Dokumentumok tanulói ügyintézéshez
Menü bezárása