Hírek

A Kelemen Quartet beavató hangversenye középiskolásoknak

Az UNIVERSITAS sorozatban adandó hangversenyüket megelőzően a Kelemen Quartet tagjai szeretettel invitálják a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola – AMI csodálatos akusztikával rendelkező Kodály Termébe Debrecen középiskolásait 2014. október 7-én 15:30 órától. A hangversenyen rendhagyó módon, ismertetőkkel színesítve mutatják be koncertműsoruk egy részét, lehetőséget teremtve minden érdeklődőnek a vonósnégyes műfajának és fellépéseik kulisszatitkainak megismerésére. A belépés ingyenes, szervezetten érkező iskolai csoportoktól csak regisztrációt kérünk IDE KATTINTVA!

 

A 2014. október 7-én induló UNIVERSITAS bérletsorozatban a fiatal generáció jeles képviselői várják Debrecen közönségét, a szólistaként is kiváló művészek alkotta Kelemen Quartet ad hangversenyt. Az együttes különlegessége, hogy mindhárom hegedűs egyébként brácsázik is, gyakran cserélgetve a szólamokat. A kvartettet a Kokas – Kelemen házaspár alapította Kokas Katalin húgával, Dórával, kivel több, mint 10 éve kamaráznak együtt valamint zeneakadémiai növendékükkel, Homoki Gáborral.

A vonósnégyes 2011 szeptemberében megnyerte a 4. Pekingi Nemzetközi Zenei Verseny első díját, 2011 júliusában a Melbourne-i Nemzetközi Kamarazenei verseny Második és Közönségdíját és az egyik fődíjat, melyet a verseny történetében először nem a győztesnek adott át a versenytől független Musica Viva ausztrál menedzsment.

REGISZTRÁCIÓ SZERVEZETTEN ÉRKEZŐ ISKOLAI CSOPORTOK SZÁMÁRA IDE KATTINTVA