Hírek Szakgimnáziumi hírek

Angolban is jók vagyunk

A 2017. február 28-án megrendezett International Fox Competition magyarországi fordulójában szép eredményt értek el tanulóink.

A verseny honlapjáról (http://www.foxcompetition.hu) is elérhető eredménylista szerint az első 10 helyezésből 5 mögött iskolánk tanulójának neve áll. A dobogósok Sándor Máté 2. és Kovács Dániel 3. helyezéseikkel. Őket követik Kiss Ágnes (5.), Miskolczi Ramóna (5.) és Both Bartos (10.). A Lions kategóriában több mint 300 tanuló indult országszerte, a 288-ig sorszámozott listában nincs több debreceni illetőségű helyezett. Tanulóink felkészítő tanára Vincze Teréz tanári díjat kapott.

Ez a nemzetközi verseny 2001 óta kerül megrendezésre. 2014-ben Magyarországon is elérhetővé vált az iskolák és diákjaik részére ez a komoly múlttal rendelkező megmérettetés. A verseny 1 fordulóból áll, melynek megrendezésére a versenyzők iskoláiban kerül sor. A gyerekek 5 kategóriában 30 felelet-választós kérdésre kell, hogy helyesen válaszoljanak. A témakörök: nyelvtan, szókincs, helyesírás, kiejtés, kifejezések, a brit és az amerikai kultúra, valamint a csomagban található, olvasmánnyal kapcsolatos kérdések.

Szeretettel gratulálunk a szép eredményhez, mely ékes bizonyítéka, hogy a közismereti oktatás, azon belül is az idegen nyelv bizony nem másodlagos a zenei pályára készülő tanulóknak! Köszönjük a színvonalas felkészítő munkát és további sikeres munkát kívánunk az egész közösség nevében!