Hírek Szakgimnáziumi hírek

Bogát dalos pacsirtája

Néha magunk sem tudjuk, hogy egy településen mennyire megbecsülik azokat a kincseket, akiket mi is kiválasztunk egy-egy alkalmassági vizsga, másnéven felvételi alkalmával. A helyi közösségek elismerése minden tanulónk számára nagy lökést adhat a pályája kezdetén. Így van ez a szakgimnáziumba érkezett Uri Viktóriával is, akiről a Szabolcs Online közölt egy kis híradást.

Percek alatt százakat nyűgözött le énekhangjával az idei Bogáti Forgatagon Uri Viktória Krisztina, aki a Csík zenekar „Most múlik pontosan” című klasszikusát adta elő nyáron a nagyközség piros betűs ünnepén.

A 15 éves nyírbogáti lány bevallotta: bár nem először állt közönség elé, ez volt a „legreflektorfényesebb” fellépése, így nem csoda, hogy szíve még akkor is a torkában dobogott, amikor a közönség szűnni nem akaró tapsában fürdőzve már lefelé ballagott a színpadról.

– Mindenem az éneklés, kisgyermekkorom óta. Amikor 6 évesen meghallgatott az egyik helyi pap, azt mondta, akár Isten házában is dalra fakadhatnék. Általános iskolában énekversenyekre jártam, az első rangos megyei elismerést Ramocsaházáról hoztam haza. Szerencsi Imre református tiszteletes és Kreminczky Tímea ének-zene tanár szakmai útmutatásainak, valamint Száva Erika igazgatónő lelkesítő szavainak köszönhetően idővel egyénileg és kórustagként, templomi és iskolai eseményeken is hallattam a hangom – mesélte Viki, aki a Vántus István általános iskolából elballagva, ősztől a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskolában tanul a szakma nagyjaitól.

– Új tanárok, új osztályközösség, új kihívások. Pár hét múlva valamennyi diáknak elő kell adnia majd egy-egy dalt, lelkesen „edzek” az újabb megmérettetésre. Bízom benne, hogy minden a terveim, álmaim szerint alakul, s idővel abból élhetek meg, ami egyúttal a hobbim: az éneklésből – tette hozzá Nyírbogát ifjú büszkesége, aki érdeklődésünkre azt is elárulta: szívesen énekel népdalokat, klasszikusokat és popdalokat is, viszont eszében sincs jelentkezni a manapság népszerű tehetségkutató műsorokba, mert mesterkéltnek tartja az ilyesfajta sztárgyártást. (SZON)