INFORMÁCIÓK A VESZÉLYHELYZETBEN ELRENDELT DIGITÁLIS MUNKARENDHEZ

Iskolánk és a fenntartó ajánlásai

Nevelő-oktató munka a veszélyhelyzet idején

2020. november 11-től az iskolákat a tanulók 9. osztálytól felfelé nem látogathatják. Iskolánkban ez a következőképpen valósul meg.

  • A zeneiskolába csak 8. osztályos korig járhatnak a tanulók. Más iskolák középiskolás korú tanulói a zeneiskolát nem látogathatják. A digitális kapcsolattartás formáiról a szaktanárok adnak felvilágosítást a zeneiskolás tanulóknak.
  • A szakgimnáziumban tantermen kívüli, digitális tanrendet vezettünk be. A csak tanulók egyedi esetekben, egyéni elbírálás alapján személyre szóló, vezetői engedéllyel látogathatják az iskolát. Az erre vonatkozó igényeket az érintett szaktanár jelzi.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az intézmény munkájával kapcsolatban csak az intézményi honlapon, az intézményi levelezőrendszerben, a hivatalos intézményi Facebook profilon (https://www.facebook.com/debrecenizenede) és a KRÉTA rendszer faliújságján keresztül közölt információk tekinthetőek mérvadónak. Az aktuális információkat/tennivalókat mindig ezeken a csatornákon fogjuk közölni az iskola közösség tagjaival. Kérjük, hogy a megfelelő tájékozottság érdekében, mindenki naponta többször ellenőrizze az információk aktualitását.

Az iskolaközösség tagjainak megértését, segítségét előre is köszönjük!

2020. november 10.

Tisztelettel: Tóth József, intézményvezető

Intézményi nyitvatartás

HÉTFŐTŐL-PÉNTEKIG
7:30-19:00 óráig

A távoktatás alatt az iskola vezetői közül egy személy mindig ügyeletet tart. A nyitvatartási idő alatt az iskola pedagógusai látogathatják az intézményt, amennyiben munkájukhoz szükséges, egymástól elkülönülve a hatósági szabályok betartása mellett. Az épületbe belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező!

Intézkedési terv

A tantermen kívüli, digitális tanrend idején a tanév elején közzétett, az iskola legmagasabb szintű rendtartásaként alkalmazott Intézkedési Terv intézkedései továbbra is hatályban maradnak. Az egészségügyi szempontból biztonságos környezet megteremtése érdekében a kézfertőtlenítés, a testhőmérséklet mérése, illetve a külsős személyek látogatásának rendelkezéseit továbbra is alkalmazzuk. Intézkedési tervünket itt olvashatja.

Vezetői, ügyeleti telefonszámok

+36 30 386 0875
Tóth József, intézményvezető
+36 30 440 2836
Kovács János, intézményegység-vezető
+36 20 354 1082
Vincze Teréz, intézményvezető-helyettes
+36 30 443 4074
Sáriné Szebenyi Judit, intézményvezető-helyettes
+36 30 287 1486
Zolnai Krisztina, intézményvezető-helyettes
06 52 790 538 (A zeneiskola hivatalos telefonszáma nyitvatartási időben)
+36 20 395 5874 (A szakgimnázium elérhetősége nyitvatartási időben)

Értesítünk minden tanulót és pedagógust, hogy a kétoldalú kommunikáció - fenntartói elvárás szerint - elsődlegesen a KRÉTA rendszer "Üzenetek" menüpontjában zajlik.

INTÉZMÉNYI KRÉTA RENDSZER ELÉRÉSE
Veszélyhelyzet

Microsoft Office 365 ProPlus

A Tisztaszoftver program keretében minden magyarországi pedagógus és tanuló térítésmentes hozzáférést kaphat a Microsoft Office 365 ProPlus verziójához, amely magában foglalja a Microsoft Teams online kollaborációt, csoportmunkát, csevegést, video- és fájlmegosztást támogató rendszerét, tehát az irodai szoftverek mellett ezt is térítésmentesen használhatják. Most minden tanuló/hallgató és tanár ingyenesen töltheti le az Office 365 ProPlus programcsomagot, amely akár 5 számítógépre és mobil eszközre is telepíthető! Az Office 365 ProPlus ingyenes használatára jogosult minden magyarországi, államilag elismert, állami, egyházi vagy alapítványi fenntartású általános és középiskola tanulója és tanára, valamint a Tisztaszoftver Programban részt vevő felsőoktatási intézmények hallgatói. A tisztaszoftver letöltő oldal elérhetősége: https://o365.oh.gov.hu/

Elektronikus kommunikációs felület — e-Ügyintézés Üzenetek funkció

Az e-Ügyintézés Üzenetek funkciója – a KRÉTA rendszerhez integráltan kapcsolódva – alkalmas az intézményen belüli felhasználók számára üzenetek egyéni és csoportos küldésére, továbbá kommunikációs csatornaként teljes körűen használható fájl továbbítására is. Az üzenetküldési funkció közvetlen kommunikációs csatornát biztosít a pedagógusoknak és az általuk tanított tanulóknak, továbbá fájlok feltölthetőségével lehetőséget ad pl. házi feladatok beküldésére vagy tananyagok megosztására is. Az üzenetekhez a tanárok csatolhatnak pl.: tananyagokat (óravázlatok, leírások, ismertetők, munkafüzet-feladatok, mobiltelefonnal beszkennelt ábrák, képek, diagramok, stb.); mobiltelefonnal vagy egyéb hangrögzítő eszközzel felvett hang- és (előre rögzített) videó anyagokat, előadásokat. Néhány ismertető ide kattintva elérhető

Hivatkozásgyűjtemények

Oldalak, ahol további hivatkozásokat gyűjtöttek össze a távoktatás segítésére

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzetben csak a kormányzati honlapokon keresztül közölt információk tekinthetőek mérvadónak.

TÁJÉKOZTATÓ ELÉRÉSE

E-ügyintézés

Az üzenetek funkció működése a KRÉTA e-Ügyintézés felületén

Az ismertetők forrása a KRÉTA TUDÁSBÁZIS, mely mindenki számára elérhető ide kattintva. Itt a KRÉTA összes segédlet megtalálható. A – jelen helyzetben kulcsfontosságú – eÜgyintézés funkció feltételezi, hogy minden tanuló és gondviselő rendelkezik a szükséges hozzáférési adatokkal, amit a tanév elején minden szülőhöz és gondviselőhöz, illetve tanulóhoz eljuttattunk. AMENNYIBEN VALAKINEK GONDJA VAN A HOZZÁFÉRÉSSEL, HALADÉKTALANUL KERESSE AZ ISKOLATITKÁROKAT A MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEINKEN! Az online tudásmegosztáshoz szükséges “Üzenetek” funkció teljeskörű leírása elérhető ide kattintva. Az egyes funkciók külön ismertetését a képek, illetve videó melletti hivatkozáson érhetik el.

e-Ügyintézés: Üzenetek kezelése

Példa üzenetváltásra tanár – tanuló(k) között

Szinte biztos, hogy az online digitális tudásmegosztásban ez a funkció a leginkább használható. Az üzenetek segítségével a kiválasztott tanulóknak, tanulócsoportoknak könnyedén elküldhető a tanítási órákhoz szükséges segédlet. Az üzenetekhez EXCEL, WORD, PDF, KÉPEK, valamint tömörített fájlban HANGFÁJLOK is csatolhatók. A funkció részletes ismertetője ide kattintva elérhető.

Távoktatási segédletek

Különböző forrásokból származó videós segédletek a távoktatáshoz

Google Tanterem – ismertető tanulóknak

Ebben a videóban megismerhetjük a Google Classroom használatának a tanulói oldalát. Ajánlatos tanárként ezt a videót elküldeni a tanulóinknak, hogy lássák, mit kell csinálniuk.

Google Tanterem előkészítése

A funkció részletes ismertetője a videóban nyomon követhető.
Lajtai Ádám oktatóvideója

Google Tanterem – Feladatok (írásbeli beadandó)

Ebben a videóban azt követhetjük, hogy hogyan lehet esszészerű beadandó feladatokat létrehozni és értékelni, valamint hogy mit lát ebből pontosan a tanulónk.

Google Tanterem – Tesztfeladatok

Ebben a videóban a Google Classrom tesztfeladat szerkesztőjéről tudhatunk meg részleteket.