Hírek

Érettségi információk

Az Operatív Törzs 2021. február 9-i tájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmodta: Nincs tudomásuk arról, hogy a hagyományosan megtartott írásbeli vizsgák miatt emelkedett volna a fertőzöttek száma, nem alakult ki fertőzési gócpont.

A kormány döntése értelmében, 9. osztálytól online oktatás zajlik, míg óvodákban és az 1-8. osztályokban jelenléti oktatás. Ezekben az intézményekben belépéskor továbbra is kötelező a testhőmérséklet-mérés, illetve a higiénés szabályok betartása – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs keddi online tájékoztatóján. Hozzátette, a középiskolai jelentkezéshez szükséges írásbeli vizsga rendben zajlott.

Kiemelte, a felvételizők komolyan vették a vizsgákat, a tavalyi átlagnál egy kicsivel magasabb eredményt értek el. A sikeres vizsgák azt is bizonyítják, hogy az online oktatás is hatékonyan zajlik. Az érettségi vizsgákra rátérve elmondta, idén is a hagyományos módon tartják meg, a kellő védelmi intézkedések betartásával. A hagyományos érettségi mellett azért is döntöttek, mivel a tavalyi évben bebizonyosodott, hogy az írásbeli és a szóbeli részt is meg lehet szervezni úgy, hogy közbe senki ne fertőződjön meg. Részletezte, hogy az írásbeli vizsgák idején egy teremben legfeljebb tíz diák lehet majd, a szóbeli vizsgákat pedig kellő távolságtartással biztonságosan meg lehet szervezni. Maruzsa Zoltán hozzátette, az érettségivel kapcsolatos tájékoztatók már az Oktatási Hivatal oldalán érhetők.

A köznevelésért felelős államtitkár a pedagógusokat arra kérte, mielőbb regisztráljanak az oltásra, hogy amikor rájuk kerül a sor, minél hamarabb megkaphassák a vakcinát, ezáltal is segítve, hogy minden osztály visszatérhessen a hagyományos oktatási rendhez.

forrás: ORIGO