Hírek Eredményeink Szakgimnáziumi eredmények

Fiatal Tehetség Ösztöndíj

Az orgonaverseny legfiatalabb díjazottját követően ismét kiemelkedő hírt kaptunk az orgonisták háza tájáról. Sárosi Dániel tanár úr műhelyében magas szintű munka folyik.

Kocsis Zoltán-díj

A Kocsis–Hauser Művészeti Alapítványt Kocsis Zoltán és Hauser Adrienne zongoraművészek hozták létre 1989-ben Mátészalkán kifejezetten a tehetséges fiatalok támogatására. Az alapítók minden évben jótékonysági koncertet adtak az alapítvány javára és ösztönözték művésztársaikat is erre. Az Alapítvány 2022-ben Kocsis Zoltán-díjat alapított, emlékfesztivállal és egyéb rendezvényekkel szeretne emlékeztetni a művész hatalmas és egyetemes zenei életművére.

A Kocsis-Hauser Alapítvány által 2022-ben alapított Kocsis Zoltán-díjra 3 kategóriában összesen 61 nevezés történt 81 résztvevővel. A Kocsis Zoltán-díjat zongora és kamarazene kategóriában lehetett elnyerni. A díjak mellett pedig az Alapítvány Kocsis Zoltán Fiatal Tehetség Ösztöndíjat is alapított.

A beérkezett videók alapján a Fiatal Tehetség Ösztöndíjat 2022-ben négy muzsikus érdemelte ki, köztük van Szilágyi Péter, szakgimnazista 10. osztályos tanulónk is. Az ünnepélyes díjátadó és gálakoncert 2022. június 12-én a Zeneakadémia Solti Termében kerül megrendezésre.

Szeretettel gratulálunk az elnyert ösztöndíjhoz!