Hírek

Helyi hagyományok

Látogatóink figyelmébe ajánljuk kolléganőnk, Tóth Lilla most megjelent Szédeli borsó című játékgyűjteményét, melynek könyvbemutató előadására 2018. március 1-én csütörtökön 17.00 órakor kerül sor a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, AMI Simonffy termében (4024 Debrecen, Vár u. 1.sz.).  A zenei bemutatóval egybekötött könyvismertetőre szeretettel várjuk az óvodapedagógusokat is.

Tóth Lilla a Helyi hagyományok sorozat nyolcadik kötetében Barkó Imréné polgári tanító játékgyűjteményét tárja fel, amelyet a debreceni Déri Múzeum Néprajzi Adattárában őriznek. Ennek alapján teszi közzé a szerző e hiánypótló játékgyűjtést, amely Hajdú-Bihar megye északi pereméről, a városias kultúrájú Polgár településről származik. A kötet újdonságokkal gazdagítja a sorozatot, hiszen először jelenik meg archív hangfelvételeket tartalmazó melléklet és az egyenként közölt dallamok mellett összeállított dallamfüzér és részletes óravázlat is segíti a használatot.

A játéktár minden egyes darabját a szerző-közreadó pedagógiai vonatkozású megjegyzései gazdagítják, így a játékgyűjtemény a néptánc- és óvodapedagógusok mellett a tanítók, valamint a térség helyi hagyományai iránt érdeklődők figyelmére is számíthat.

A könyvbemutató előadáson a most megjelent játékgyűjtemény CD – melléklettel 3000,- forintos áron megvásárolható. Kérjük, amennyiben részt kívánnak venni a bemutatón, jelezzék részvételi szándékukat elérhetőségeinken.