Hírek

Információk a 2018/2019. tanév kezdéséhez

A 2018/2019. tanév kezdésével kapcsolatos munkarend az alábbiak szerint alakul iskolánkban. Fontos információkat közlünk tanulóknak és tanár kollégáknak egyaránt. Nem lesz egyszerű a tanévünk, szükséges, hogy mindenki szigorúan szervezze meg az életét.

  • 2018. szeptember 1. – 9. osztályosok képviselőinek részvétele a városi tanévnyitó ünnepségen

2018. szeptember 3.

8:00 órakor tartjuk az ünnepélyes tanévnyitót a Simonffy Teremben (Vár u. 1.)

Az évnyitót követően az osztályfőnökök vezetésével megtörténik a tankönyvek átvétele, valamint a tanulók információt kapnak a tanévben várható rendtartásról, a tanórák rendjéről.

A délelőtt folyamán a Diákönkormányzat, illetve az osztályok képviselőinek megválasztása is megtörténik.

Ezen a napon szakmai órabeosztást, illetve egyéb közismereti órát sem tartunk.

2018. szeptember 4.

Ezen a napon délelőtt történik a szakmai órák beosztása. Kérjük, hogy minden tanuló tájékozódjon először a hirdetésekben foglalt beosztásokról, illetve elérhetővé tettük a tanulmányi beosztásokat is az alábbi hivatkozásra kattintva.

SZAKGIMNÁZIUMI TANULMÁNYI BEOSZTÁSOK A 2018-2019. TANÉVBEN

8:00 – 10:00 óra között történik az egyeztetés alapján beosztandó csoportos órák idejének rögzítése (kamarazene, stb.) a hirdetésekben kijelölt termekben. Kérjük, hogy minden tanuló tájékozódjon az elméleti óráinak időpontjáról, illetve arról, hogy milyen kamarazene csoportban kell részt vennie, vagy mely egyéb szakmai csoportba van beosztva. Közismereti órarendje és az összes csoportos órájának beosztását tudnia kell mindenkinek, mire az egyéni szakmai óráinak beosztására érkezik!

10:00 – 13:00 óra között a hirdetésekben kijelölt termekben egyeztethetők az egyéni szakmai órák időpontjai a szaktanárokkal. A tanulmányi beosztásokban mindenki megtekintheti, hogy kivel kell egyeztetnie főtárgy, zongora kötelező és egyéb kötelező egyéni órákat. Az egyéni beosztásra minden tanuló pontos órarendjével és a csoportos óráinak feljegyzetelt időpontjával érkezzen. Annak a tanulónak, akinek nincs beosztva minden csoportos órája, nem adhat időpontot a tanár kolléga egyéni órára.

14:00 órától órarend szerint indul a közismereti tanítás a Benedek Elek Általános Iskola kijelölt termeiben. Erről az osztályok részletes tájékoztatást kapnak 2018. szeptember 3-án.