Hírek A Debreceni Zenede hírei

Ismét fölszáll a páva

Különleges évaddal jelentkezik idén a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor: ezúttal az eddigi évadok legjobbjai mérik össze tudásukat. A Döntők Döntőjében a felnőtt és gyermek évadok régi nagy kedvencei szállnak versenybe a legjobbnak járó díjért. A Fölszállott a páva szakmai zsűrije 48 versenyzőt választott ki az elmúlt öt évad indulói közül a 2018-as megmérettetésre. Közöttük ismerősök is vannak, például a tavalyi győztes Pendely Énekegyüttes.

A Pendely Énekegyüttes a 2017-es énekes szólisták és énekegyüttesek kategória győztese. A debreceni pacsirták számára igazi kihívás lesz a tavalyi hibátlan teljesítmény megismétlése, de a lányok mindig vevők az újabb megmérettetésekre. Úgy vélik, meg tudnak majd birkózni az újabb feladatokkal, de a legfontosabb számukra mégis az, hogy ismét együtt állhatnak a Páva színpadára. Baló Anna, az énekegyüttes egyik legrégebbi tagja elmondta, a felkészülésben fontos szerepet játszott, hogy nyáron gyűjtőútra utazhattak. „Eljutottunk Inaktelkére, Magyarlapádra, Magyarszovátra, Ördöngösfüzesre, Magyarbecére és Balázstelkére is, és tanulhattunk az ottani énekesektől. Reméljük, a sok befektetett munka meghozza majd a gyümölcsét” – hogy tényleg így van-e, 2018. november 30-án, a negyedik elődöntőben kiderül.

A Pendelyes lányok kódja a 35-ös.

Az élő adások november 9-én az elődöntőkkel kezdődnek, és december 21-én a döntővel zárulnak. A korábbi évadoktól eltérően a zsűri a szóbeli értékelést követően átadja a döntés jogát a tévénézőknek. Így a közönség szavazatain múlik, kik jutnak a középdöntőkbe, illetve melyik az a 10 produkció, aki ott lehet a december 21-ei döntőn. A közönség szavazatai mellett a zsűri szabadkártya segítségével juttathat tovább az elődöntőkben két, a középdöntőkben pedig egy versenyzőt.

Hajrá Debrecen, hajrá Pendely!