Hírek A Debreceni Zenede hírei

Junior Príma 2021

Örömmel értesültünk róla, hogy a 2021. évi díjazottak között számunkra kedves név is szerepel.

Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át 2021. november 23-án.

Közel másfél évtizede díjazzák a legkiemelkedőbb harminc év alatti fiatal tehetségeket a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájában. A szakmai zsűri döntése nyomán az MVM Zrt. minden évben a tíz legjobbat részesíti támogatásban.

Szeretettel gratulálunk Dobos Dániel kollégánknak! 2021-ben Junior Príma Díjat kapott Dobos Dániel, aki az idei tanévben tért vissza hozzánk, hogy immár tanárként vegyen részt az intézmény munkájában, éltesse tovább azt a zeneszerzés tanszakot, amelynek tanulóként egykor ő is része volt.

„A Junior Prima Díj az egyik legnagyobb presztízsű elismerés a hazai zeneművészetben. A díjat kapott művészek fiatal koruk ellenére már most nagyon sokat bizonyítottak. Eddigi eredményeik előrevetítik, hogy a jövőben valóban képesek lesznek átvenni a stafétabotot, azaz a komolyzenei élet élvonalába kerülhetnek. Ahogy számos, egykori Junior Prima díjban részesült művész példája bizonyítja már ezt” – mondta Dr. Vigh Andrea.