Hírek Szakgimnáziumi hírek

KamaraCsapat, 2018

A 2018/2019. tanévben is szeretnénk folytatni a korábbi évben elkezdett kezdeményezést, hogy a tanév végéig lehetőséget adunk a diákságnak a kamarazene csoportok kialakításában. A kamarazene kiemelten fontos területe az iskolai képzésnek, ezért különösen fontos, hogy a tantárgyi kötelezőség mellett a csoportokon belül is legyen érezhető összetartozás. Ezt szolgálja az a lehetőség, amikor mindenki javaslatot tehet a kamarazene csoportok összeállítására.

A társas zenélés csúcsaként tekintünk a kamarazene műfajára, ezért szeretnénk, ha a kamarazene órára járni minden tanulónak élményt jelentene iskolánkban. Bizonyára mindenki előtt ismert, hogy a kamarazene tantárgy tanításához elengedhetetlenül szükséges a tanulók csoportba sorolása minden tanév elején. Ilyenkor bizony megtörténhet, hogy nem mindenki a barátjával kerül egy csoportba. A 2018/2019. tanévben is szeretnénk elkerülni, hogy olyan tanulókat soroljunk be egy csapatba, akik nem biztos, hogy együtt szeretnének játszani.

A 2018/2019. tanévre készülve buzdítunk benneteket, hogy alakítsatok saját kamarazene csoportokat. Olyan tanulókat várunk, akik szeretnének a következő tanévben (vagy utána is) együtt muzsikálni, van konkrét elképzelésük a csoportjuk összeállítására és hajlandóak felkutatni olyan kottaanyagot, amit szívesen feldolgoznának a tanév során. Jelzést várunk azoktól a kamarazene csoportoktól, akik jövőre változatlan formában szeretnék folytatni a munkájukat!

Idén kicsit korábban, 2018. május 20-ig várjuk a tanulói csoportok jelentkezését!

A jelentkezés feltételei

 • a csapatban mindenki a szakgimnáziumunk tanulója legyen
 • min. 3, max. 6 fős csoportok névsorát várjuk
 • lehetőleg egy évfolyamból álljon össze a névsor
  (ha nem sikerül, az nem kizáró ok)
 • 10. osztálytól felfelé várjuk a jelentkezéseket
  Jelenleg 12. évfolyamra járó tanulók akkor jelentkezzenek a csapatokba, ha már biztosan maradnak 5|13. évfolyamra az iskolában. Aki jövőre lesz 1|13, vagy 9. osztályos, őket lehetőség szerint ne írjátok bele a névsorba.
 • kb. 30 percre való kottaanyag bemutatása, vagy felsorolása
  (amennyiben a felsorolást választják, nézzenek utána, hogy a kották a könyvtárunkban, vagy valamilyen elektronikus forrásból rendelkezésre állnak-e)
 • Legfeljebb 3 tanár nevének megjelölése, akikhez szívesen járnának kamarazene órákra
  A tanárok listája fontos támpont, segít bennünket a jövő évi beosztások elkészítésében

A csoportok kialakítása

A határidőre beérkezett jelentkezések alapján, a kamarazene tanításban érintett tanárokkal egyeztetve, elsődlegesen a leadott igények alapján szeretnénk elkészíteni a 2018/2019. tanévre vonatkozó tanulmányi beosztásban szereplő kamarazenei csoportokat. A leadott névsorok alapján szeretnénk a jövő tanévre elkészíteni a beosztásokat. Csoportra javaslatot leadni nem kötelező, de nagy könnyebbséget jelent számunkra a tervezés folyamatában. A további ésszerű csoportbeosztások kialakítása miatt a leadott igények felülbírálatának jogát fenntartjuk.

A jelentkezésekhez jelentkezési lap kérhető a szakgimnázium tanulmányi irodájában.