Hírek Eredményeink Szakgimnáziumi eredmények

Karvezetőink sikere

A 2022. április 23-án Budapesten megrendezett Országos Vándor-Révész Karvezető Versenyen, melyet szakgimnáziumi tanulóknak és egyetemi hallgatóknak közös kategóriában hirdettek meg.

Márta Anna a zsűri különdíját kapta – a versenyen tapasztalt látványos fejlődésért, Bodnár Boglárka II. helyezést ért el. Tanáruk: Linzenboldné Porcs Angéla
Az eredményekhez gratulálunk, további sikereket kívánunk!

A szervezők összefoglalóját az alábbiakban közöljük.

Nemzetközi szinten is figyelemre méltó eseményként értékelték a szakemberek az első alkalommal megrendezett Vándor–Révész Karvezető Versenyt, miután az ebben érdekelt középiskolás és a felsőfokú képzésben legfeljebb két éve résztvevő korosztály számára mindeddig nem kínálkozott ilyen lehetőség.

A produkciók után a zsűri hosszasan értékelt, hiszen – tekintettel a speciális korosztályra – „váratlan” jelenségeket is figyelembe vettek. Például azt, hogy egy-egy versenyző a reggeli próbától a délutáni koncertig is meglepő fejlődést mutatott. Esetenként egy műhöz kapcsolódó, nem megszokott, de dicsérendő zenei elképzeléseket, különösen, ha a megvalósításhoz is megfelelő instrukciókat adott. A zsűri elnöke Horváth Gábor karnagy, karmester, a Zeneakadémia egyetemi docense volt, tagjai: Hraschek Katalin karnagy, a KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának elnöke, Németh Zsuzsanna karnagy, a házigazda Budapesti Vándor Kórus művészeti vezetője, a verseny teljes koncepciójának megalkotója, Erdős Ákos karnagy, az ELTE habilitált egyetemi docense, az Óbudai Kamarakórus vezetője és Kabdebó Sándor karnagy, az egri Esterházy Károly Katolikus Egyetem és a Debreceni Egyetem docense, a Prelude Vegyeskar vezetője.

A kórus, mint e zenei elképzelések, technikai utasítások megvalósítója is értékelhette egy különdíj erejéig e tehetséges, elhivatott, minden tiszteletet megérdemlő ifjú muzsikusok teljesítményét.