Hírek

Kitüntetések a magyar kórusélet szolgálatáért

Örömmel és büszkeséggel adjuk tovább a hírt, hogy a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA elnöksége Juhász Erika néprajzkutató – ének-zene szakon végzett művésztanár – előadóművész részére a magyar népzenei kultúra területén végzett kimagasló munkájáért a tanári kategória KÓTA DÍJ kitüntetést adományozta 2016. október 8-án. Kórusénekes kategóriában zeneiskolánk nyugalmazott zongoratanára, Kovács Béláné Szabó Elvira és férje kaptak kitüntetést.

Juhász Erika rendszeresen részt vesz zsűritagként a KÓTA által szervezett országos minősítőkön. Meghívott előadóként, illetve zsűritagként több ízben vett részt a Vass Lajos Szövetség rendezvényein, népzenei regionális és országos versenyeken. Munkássága meghatározó a hazai felsőfokú népdaloktatásban. Szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez és további sikeres munkát kívánunk!

Kovács Béláné Szabó Elvira, a Simonffy Emil Zeneiskola nyugalmazott zongoratanára, a Zeneművészeti Kar egykori gyakorlatvezető tanára, a Debreceni Kodály Kórusnak, az 1949/50-es évad óta a Szent László Kórusnak is meghatározó kórusénekese. A Kölcsey Kórus alt szólamának 1999 óta lelkes és nagy tapasztalatú énekese. Többirányú, több évtizedes tevékenysége nagyszámú zongoratanár kiképzésében is igen értékes szakmai-pedagógiai segítséget jelentett. Férje, Kovács Béla évtizedeken keresztül az Ady Endre Könyvesbolt vezetője volt, tevékenységével többek között , a Simonffy Emil Zeneiskola nyugalmazott zongoratanára, a Zeneművészeti Kar egykori gyakorlatvezető tanára, a Debreceni Kodály Kórusnak, az 1949/50-es évad óta a Szent László Kórusnak is meghatározó kórusénekese.

 

A Kölcsey Kórus alt szólamának 1999 óta lelkes és nagytapasztalatú énekese. Többirányú, több évtizedes tevékenysége nagyszámú zongoratanár kiképzésében is igen értékes szakmai-pedagógiai segítséget jelentett. Férje, Kovács Béla évtizedeken keresztül az Ady Endre Könyvesbolt vezetője volt, tevékenységével többek között jelentősen hozzájárult fontos olykor nehezen megszerezhető kották és zenei szakkönyvek beszerzéseihez.

Jeles kórusénekesként hosszú évtizedeken át énekeltek a Kodály Zoltán Vegyeskarban, a Debreceni Kodály Kórusban, a Debreceni Orvostudományi Egyetem Kórusában, a debreceni Szent László Kórusban. Mindketten több mint 65 éves kórusmúlttal rendelkeznek, hosszú és igen értékes, példás pályafutást tudhatnak maguk mögött.