Hírek Szakgimnáziumi hírek

Kodály-Díj átadás

2016. december 15-én, Kodály Zoltán születésének előestéjén, a Liszt teremben tartottuk hagyományos megemlékezésünket névadónkról és ránk hagyományozott szellemi örökségéről. Az est programjában került átadásra a 2011 óta tanároknak is adományozható Kodály-Díj, melyet idén a közismereti munkaközösség tagja, Katona Sándorné vehetett át. Szeretettel gratulálunk és sikeres munkát kívánunk neki!

A tanári Kodály-Díj 2011 óta kerül átadásra a középfokú intézményegység nevelőtestületének tagjaiból titkos szavazással kiválasztott kolléga számára. Idézet az Alapító Okiratból:

Az alapítók a díj létrehozásával szeretnék kifejezni elkötelezettségüket a névadónk útmutatásában megfogalmazott magas színvonalú pedagógiai, művészi és erkölcsi értékrend mellett. Kodály Zoltán 1957-ben, még életében hozzájárult ahhoz, hogy intézményünk a nevét viselje. A „hangzó életre bírni a néma berkeket” nemes küldetés, egyben komoly felelősség, melyhez mindig erőt meríthetünk a Mester életművéből, áldozatvállalásából és intézményünk mindenkori tantestülete felé a névadáskor megnyilvánuló örök, megtisztelő bizalmából.

A díj évente egy alkalommal adományozható az intézményegység azon pedagógusának, aki tartósan kiemelkedő és sokrétű pedagógiai tevékenységével, a tehetséggondozás terén elért eredményeivel, intézményünk jó hírnevének ápolásában és megőrzésében végzett példamutató tevékenységével ezt kiérdemli.

A kitüntetett neve és az adományozás éve gravírozva felkerül a szakgimnázium első emeletén, a Kodály Terem mellett elhelyezett táblára.

A 2016/2017. tanévben a tantestület jelöltjei, titkos szavazással a következő kollégák voltak.

Bojti Eszter

Katona Sándorné

Végh Mónika

Katona Sándorné köszönő szavaiban kiemelte: a díj a közismereti munkaközösség munkájának elismerése is.

Kapcsolódó cikkek:

Szép siker az anyanyelvi versenyen

Édes anyanyelvünk

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntő