Hírek A Debreceni Zenede hírei

Kodály-nap a Kodályban

Hagyományainkhoz híven december 16-án névadónkra emlékeztünk. Az egész napot átölelő rendezvényen vetélkedőt és hangversenyt is rendeztünk.

Újra megrendeztük a Kodály műveltségi vetélkedőt, ahol az osztályok, évfolyamok adtak számot tudásukról Kodály Zoltán életével, munkásságával kapcsolatban. A vetélkedőt közös éneklés vezette be népzenészeink vezetésével, majd a feladatokban a zene- és képfelismerés, valamint kiegészítő kérdések mellett az osztályok a Bicinia Hungarica darabjaiból adtak elő. A vetélkedő új feladata volt idén a képi illusztráció készítése Kodály Zoltán Hét zongoradarab című sorozatának egy-egy választott tételére.

A győztes illusztráció a 11A osztály Lento című képe, Kurucz Virág alkotása.

Szeretettel gratulálunk a verseny díjazottjainak:

  • 1. helyezést kapott a 10A osztály
  • 2. helyezést kapott a 9. évfolyam
  • 3. helyezést kapott a 11A osztály

Az esti megemlékezésen Kodály és Debrecen kapcsolatát mutatták be tanulóink. A tanulók és együtteseinek műsora mellett átadásra került a tanári Kodály-Díj is.

A 2021. évi tanári Kodály-Díj nyertese a nevelőtestület szavazati alapján Sőrés Ildikó Zsuzsánna kolléganőnk. Először fordult elő a díj történetében, hogy valaki tanulóként és pedagógusként is díjazott legyen. Kolléganőnk diákként 1977-ben kapott Kodály-Díjat. Szeretettel gratulálunk!