Hírek

Kodályos díszkíséret a Szabadtéri Színpadnak

2014. június 15-én 20.00 órakor ismét megnyitja kapuit az átépített Nagyerdei Szabadtéri Színpad. A gálaesten többek között A csitári hegyek alatt címmel Kodály Zoltán műveiből ad elő részleteket Bódi Mariann és Balczó Péter operaénekes, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola Szimfonikus Zenekara, a Csokonai Nemzeti Színház Kórusa, a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar és a Debreceni Népi Együttes közreműködésével. Nem maradhat el a debreceni kötődésű musical, a Légy jó mindhalálig sem. A zenés darabból részletek az Ady Endre Gimnázium diákjai és a Csokonai Nemzeti Színház művészeinek előadásában láthatók-hallhatók majd.

Ezután lép színpadra a népszerű énekesnő, Zséda, aki szerelemes dallamokkal szórakoztatja a publikumot. Őt az egykori nagy debreceni kedvenc, Kállai Bori követi, aki lányával, Fonyó Barbarával nagy Lehár Ferenc és Kálmán Imre operett slágereket énekel. Egy újabb hangulatváltás következik a műsor folytatásaként, örökzöld Dolly Roll-slágerek formájában, majd Magyar Attila, Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert úgynevezett zenés színházi beugrója jön a sorban. A gálaműsor Szinetár Dóra és Angyal András a Valcer Táncstúdióval közös produkciója zárja. Az est két házigazdája Varga Klára és Mészáros Tibor lesz. A nagyszabású ünnepségre jegyek a Kölcsey Központ jegypénztárában kaphatók.

A Debreceni Nyári Színházi Esték első előadása június 17-én kezdődik. A huszadik évad első előadását, már a szórakozás legújabb fellegvárában, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon nézheti meg a közönség. A csodálatos környezetben az Első Emelet slágerei hangzanak el Topolcsányi Laura: Csakazértis szerelem című musicaljében. Kiki, Mikó István, Hűvösvölgyi Ildikó játékának köszönhetően ismét átélhetjük a nyolcvanas évek házibulijainak hangulatát. (forrás: DEHIR)

Jegyinformációk: www.fonixinfo.hu, www.debreceniszabadteri.hu