Hírek

KONZI-TOUR a Kodályban

Szeretettel várunk mindenkit egy érdekes délutáni zenés előadásra 2016. március 17-én 16:00 órától a Kodály Terembe. Vendégünk lesz Pákai Petra és Cséry Zoltán, akik kalandra hívnak minden diákot a popzenén át a jazzen keresztül egészen a klasszikus zenéig. Minden korosztálynak ajánljuk, a rendezvényre a belépés ingyenes.

 

A Konzi–Tour ötlete Pákai Petra és Cséry Zoltán fejéből pattant ki. Előadóművészi tevékenysége mellett Zoltán zongorát, zeneszerzést oktat, Petra pedig énektanárként és angoltanárként dolgozik a Kőbányai Zenei Stúdióban. A két ambiciózus és tehetséges művész sokszor olyan példákkal és eszközökkel szemlélteti a kevésbé kézzelfogható zeneelméletet a gyerekeknek, amelyek színessé és megjegyezhetővé teszik azokat. A Konzi-Tour ezt az általuk kifejlesztett és alkalmazott módszertant viszi el az ország öt konzervatóriumába azzal a céllal, hogy kiderüljön: minden műfajban van áthallás egy másik stílus felé.

„Közös kalandozásra várjuk a gyerekeket – a popzenén át a jazzen keresztül egészen a klasszikus zenéig minden műfajba belekóstolunk, miközben az élőzenén keresztül megismerkedünk a zenei formákkal, így a diákok nem csak hallhatják, de meg is érthetik, hogy a zene egy globális dolog, egy fuzionált művészeti forma, millió leágazással. Most kiderülhet, hogy fér meg egymás mellett Beethoven és Michael Jackson.” – összegzi Cséry Zoltán zongoraművész-zeneszerző a Konzi – Tour lényegét. „Megpróbáljuk együtt kinyitni a zenére szomjas füleket és egy maradandó élményt adni a fiatal leendő zeneművészeknek, legyen szó akár zeneszerzésről, dalszövegírásról, hangszerelésről, éneklésről. Minden egyes kis szeletét bemutatjuk ezeknek a zenei eszközöknek.” – teszi hozzá Pákai Petra énekesnő – dalszövegíró.

A Patché énekese, Pákai Petra a budapesti klubélet ismert alakja. Több formáció, köztük a Re-G, Buskanjo, a G.U.P. tagja volt, emellett rendszeresen meghívott vendégművésze a Debrecen Big Bandnek. Jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió ének- és angoltanára. A Shure Vocal Mastery 2015 világversenyen bekerült a legjobb 21 énekes közé a Patché „Let It Go” című dalával, valamint egy másik szerzeménye különdíjat kapott az Annual Mid-Atlantic Song Contest, Washington zeneszerző versenyen, kortárs kategóriában.

A billentyűs – zeneszerzőként közreműködő Cséry Zoltán három albumon keresztül volt tagja a progresszív rockzenéjével külföldön is sikereket arató Special Providence-nek. Játszott a Subscribe-ban, dolgozott együtt Dés Lászlóval, Oláh Ibolyával, Ganxsta Zolee-val, Csepregi Évával, a Cotton Club Singersszel, Kálloy-Molnár Péterrel és folyamatos résztvevője a Random Trip zenei improvizációs koncertsorozatnak. Lassan 10 éve bemutatóembere (endorsere) a híres KORG cégnek.

A programra jelentkezhettek a Konzi-Tour Facebook Event oldalán