Hírek A Debreceni Zenede hírei

Középiskolai beiratkozás

A tanév rendjéről szóló 20/2021. (VI. 8.) EMMI rendelet alapján a 2022/2023. tanévre vonatkozóan a középfokú intézményekbe történő beiratkozás időpontja: 2023. június 21. 8.00-14.00 óra között. Helye: A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – AMI szakgimnáziumi tanulmányi irodája (2. emelet) A beiratkozáson a személyes megjelenés kötelező!

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 45/A. §-a leírja, hogy a középfokú iskolába történő beiratkozáskor be kell mutatni a személyazonosító igazolványt, valamint az általános iskolai tanulmányok befejezését igazoló bizonyítványt.

A rendeletben meghatározottak alapján a középfokú intézménybe történő beiratkozáskor az iskolában a személyes megjelenés kötelező, azonban a szülőknek vagy más törvényes képviselőknek lehetőségük van a beiratkozáshoz szükséges adatok előzetes, online beküldésére a KRÉTA rendszeren keresztül.

Online adatbeküldés a beiratkozás előtt

Kérjük, hogy a beiratkozási folyamat elindítása előtt tanulmányozzák az alábbi útmutatót.

Személyes megjelenés

Mivel az online beiratkozás esetén is keletkezik dokumentum bemutatási kötelezettség – annak érdekében, hogy mindenkinek segítséget nyújthassunk -, 2023. június 21-én 8.00-14.00 óra között személyesen is várjuk Önöket. Kérjük, hogy a beiratkozás napján minden feltöltött dokumentum eredetijét hozzák magukkal.

10.00 órától nyelvi szintfelmérést tartunk a leendő 9. osztályosoknak. Kérjük, hogy a tanulók 9.45-ig jelenjenek meg a Tanulmányi Irodában.

Amennyiben valaki a jelzett napon nem tud megjelenni iskolánkban, a dokumentumokat 2023. szeptember 1-ig be kell mutassa a Tanulmányi Irodában.

SuliBox regisztráció

Iskolánkban az egyéni értékek, kisebb hangszerek biztonságos tárolására a SuliBox rendszerét használjuk. Egyénenként használható, zárható szekrényeket saját erőből nem tudunk felajánlani a tanulóink számára. A SuliBox évek óta népszerű a tanulóink körében, nagy megelégedéssel használják és ezt ajánljuk minden, 9. osztályba érkező tanulónak is. A SuliBox ára a 2023/24. tanévre: 9.900 Ft / tanév. A boxok megtekinthetők iskolánkban a beiratkozás napján. A szükséges regisztrációt a https://www.sulibox.hu/ címen indíthatják el, ahol az iskolák listájából a “Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Debrecen” lehetőséget válasszák. Kérjük, éljenek a lehetőséggel!