Hírek A Debreceni Zenede hírei

Középiskolai beiratkozás a 2024/2025. tanévre

A 2024/2025. tanévre vonatkozóan a középfokú intézményekbe történő beiratkozás időpontja iskolánkban: 2024. június 27. 8.00-14.00 óra között. Helye: A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – AMI szakgimnáziumi tanulmányi irodája (2. emelet)

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 45/A. §-a leírja, hogy a középfokú iskolába történő beiratkozáskor be kell mutatni a személyazonosító igazolványt, valamint az általános iskolai tanulmányok befejezését igazoló bizonyítványt.

A rendeletben meghatározott feladat csak személyes megjelenéssel teljesíthető, ezért a
középfokú iskolába történő beiratkozáskor az iskolában a SZEMÉLYES MEGJELENÉS
KÖTELEZŐ!

Kérjük, a beiratkozáshoz tanulmányozzák a Debreceni Tankerületi Központ alább letölthető útmutatóját.

Online adatbeküldés a beiratkozás előtt

A szülőknek vagy más törvényes képviselőknek lehetőségük van a beiratkozáshoz szükséges adatok előzetes, online beküldésére a KRÉTA rendszeren keresztül. Az e-Ügyintézés felületén 2024. június 19. és 2024. június 26. közötti időszakban lesz lehetősége a szülőknek/törvényes képviselőknek, hogy gyermekeik adatait előzetesen, online módon beküldjék a középfokú iskolákba a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

  • A szülők/törvényes képviselők csak azon intézményben találják meg gyermekük adatait, ahová a gyermek felvételt nyert.
  • A beiratkozás napján történő személyes megjelenéskor a rendszer által generált adatlap és nyilatkozatok eredeti, aláírt példányát a szülő/törvényes képviselő magával tudja vinni a középfokú intézménybe.

Személyes megjelenés

Mivel az online beiratkozás esetén is keletkezik dokumentum bemutatási kötelezettség – annak érdekében, hogy mindenkinek segítséget nyújthassunk -, 2024. június 27-én 8.00-14.00 óra között személyesen is várjuk Önöket. Kérjük, hogy a beiratkozás napján minden feltöltött dokumentum eredetijét hozzák magukkal.

10.00 órától nyelvi szintfelmérést tartunk a leendő 9. osztályosoknak. Kérjük, hogy a tanulók 9.45-ig jelenjenek meg a Tanulmányi Irodában.

Nyilatkozattétel

Az Nkt. 72. § (1a) bekezdésében foglaltak szerint „A szülő kötelezettsége, hogy a nevelési-oktatási intézménnyel óvodai vagy tanulói jogviszonyban álló, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, fokozott kockázatú allergiás betegséggel diagnosztizált gyermeke fokozott figyelmet igénylő egészségi állapotáról és a megteendő sürgősségi intézkedésekről
a) a beiratkozással egyidejűleg, vagy
b) a diagnózis ismertté válását követően haladéktalanul
tájékoztassa a nevelési-oktatási intézményt, továbbá köteles gondoskodni arról, hogy az életmentő gyógyszert a gyermek, tanuló mindig tartsa magánál.

Gyermekük egészségi állapotáról a gondviselők a beiratkozáskor nyilatkoznak.

suliBox regisztráció

Iskolánkban lehetőség van suliBox szekrények bérlésére. Ezzel biztosíthatunk a gyermekeink számára egy zárható rekeszt, ahol napközben elhelyezhetik a holmijukat, a nap végén pedig elzárhatják azokat a felszereléseiket, amelyeket nem feltétlenül kell minden nap hazavinniük.

A suliBox rekesz méretei: 30 cm széles, 35 cm magas és 50 cm mély

Bérleti díj: 9.900 Ft/tanév

Mit tartalmaz a bérleti díj?

  • Egy suliBox rekesz egész éves bérletét
  • Számzáras lakatot saját kóddal
  • Állandóan hívható információs vonalat
  • Éves karbantartást

Hogyan tudja igénybe venni a suliBox szolgáltatásait?

Töltse ki a www.sulibox.hu oldalon található egyszerű regisztrációs űrlapot! A regisztrációs űrlap kitöltésekor az iskola menüpont alatt válassza ki a “Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Isk. – Debrecen” lehetőséget!
A regisztráció után e-mailben fogja megkapni a befizetéshez szükséges adatokat. Miután megérkezett a suliBox számlájára a bérleti díj összege, e-mailben fog kapni egy tájékoztatót, amely tartalmazza majd, hogy a gyermek mikortól veheti igénybe a sulibox rekeszét. Szintén e-mailben érkezik a kód is, amellyel nyitni és zárni lehet majd a szekrényt.
További információt a suliBox vonalon kaphat: +36-22-511-050