Hírek

Május végén hangosabb a Zenede

Iskolánk élete a tanév végén újra kicsit hangosabbá válik. Közelednek a vizsgák, felvételit hirdetünk a zeneiskolába jelentkezők részére, és tanáraink is felkészültek egy újabb hangversenyre. Szeretettel ajánljuk minden érdeklődőnek május végi programjainkat.

Néptánc bemutató

2018. május 28-án 15:00 órától várunk minden kedves szülőt, érdeklődőt szakgimnáziumi osztályaink néptánc bemutatójára. A táncokhoz a talpalávalót a népzene tanszak tanárai húzzák, közreműködnek a népi énekes tanszak tanulói. A koreográfiák betanulását Lovas Bálint irányította. Helyszín: Debrecen, Hatvan utca 32. (Hajdútánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény)

„Komm, holder Lenz!”

Szép hagyomány, hogy szakgimnáziumi együtteseink a tanévet közös hangversenyen zárják. Idén sem lesz ez másképp. Köszönhetően a felkészítésben részt vállaló együttesvezetők és tanárok fáradhatatlan munkájának 2018. május 29-én 18:00 órakor a Simonffy Teremben hallgathatják meg a tavaszi hangversenyt, mely a “Komm, holder Lenz” címet kapta. Közreműködnek a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola-AMI Szolfézs-Zeneelmélet-Karvezetés, Magánének és Népzene Tanszakának tanulói, valamint a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar
(műv.vez.: Végh Mónika) és a Kodály Zoltán Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (műv.vez.: Nagy Máté) Vezényel: Kozák Olimpiu (1/13 évf.), Teremi Dárius (11. évf.), Végh Mónika és Nagy Máté

Kicsinyek hangversenye(i)

A zeneiskolába érkező felvételizőknek is érdekes lehet a már hangszert tanuló kisgyermekek bemutatója, ahol szinte az összes hangszert meghallgathatják, amit iskolánkban majdan tanulhatnak. A hangszerbemutató hangversenyeket 2018. május 29-én 16:00 órakor, illetve 2018. május 31-én 16:30 órától lehet meghallgatni iskolánk Simonffy Termében.

Tanári hangverseny

2018. május 30-án 18:00 órára a Kodály Terembe várjuk azokat az érdeklődőket, akik tanáraink produkcióját szeretnék figyelemmel követni. Népdalcsokrok mellett elhangzanak majd G. Fauré, E. Grieg, G. Gershwin, N. Boulanger, Mosonyi Mihály, G. Ryan, Liszt Ferenc és A. Lavignac művei. Közreműködnek: Bojti Eszter, Taraszova Marianna, Bogáti Bokor Orsolya, Nagy Máté, Grünwald Béla, Pető Áron, Sőrés Ildikó, Juhász Erika, Óváry Zoltán és a zongora tanszak tanárai egy extra produkcióval.

Szinesztézia

Aki ismeri a Vár utca hangversenyéletét, az tudja, hogy nincs tanév zeneszerzés hangverseny nélkül. Ezúttal önálló szerzői estre várjuk a frissen született, fiatal szerzemények kedvelőit. 2018. május 31-én 18:30 órától a Simonffy Teremben mutatkoznak be Faragó Dániel zeneszerzés szakos tanuló művei. S hogy a fül mellett a szem se maradjon élmény nélkül, a hangversenyt a szerző egy kiállítással köti egybe.

Összes rendezvényünk ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt!