Hírek Szakgimnáziumi hírek

Nagydíjas kóruskirándulás

Szép siker indította a 2017/2018. tanévet iskolánkban. A Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar Végh Mónika tanárnő vezetésével Erdélyben, Nagybányán járt, a Liviu Borlan Nemzetközi Kórusversenyen.

2017. szeptember 7-10. között 7. alkalommal rendezték meg a rangos eseményt Nagybányán. A Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar felkészülése már a 2017. év elején elkezdődött, hiszen áprilisban egy felvétellel kellett jelentkezni a versenyre. A jelentkezők által beküldött felvételek alapján a zsűri kiválasztott 10 kórust, akik meghívást kaptak a fesztiválra. Bolgár, román, lengyel és ukrán kórusok mellett a mi csapatunk is meghívást kapott. Elkezdődhetett hát a kemény munka. A névadó Liviu Borlan egy műve mellett egy reneszánsz, barokk, vagy klasszikus művet, egy XX. századi művet és egy, a jelentkező kórus hazájának népzenéjén alapuló művet kellett előadni a megmérettetésen. A versenyen kívül templomi fellépés is várt a kórusra.

A nagy izgalmak közepette lezajlott felkészülést követően már a kimerítő utazás napján versenyprogramot adtak elő a tanulók. A zsűri tagjai elismert szakemberek voltak. Voicu Enăchescu, a Román Kórusszövetség elnöke, a zsűri elnöke; Dan Buciu zeneszerző; Rolandas Daugela karmester; George Dumitriu zenetudós; Emilia Moraru a kisinyovi Zeneakadémai dékánja; Maria Pocol a Nagybányai Művészeti Kollégium képviselője; Ionică Pop a nagyváradi „Gheorghe Dima” Akadémai képviselője és Raul Talmar az Észt Kórusszövetség elnöke bírálták a produkciókat.

A versenyen nyújtott produkció alapján végül a nemzetközi zsűri kategóriájában I. díjjal és a verseny nagydíjával jutalmazta kórusunkat.

Szeretettel gratulálunk az egész iskola közössége nevében és további eredményes munkát, szakmai sikereket kívánunk kórusunknak!

GALÉRIA a Facebook oldalunkon