Hírek Szakgimnáziumi hírek

Névadónkra emlékeztünk

135 éve született és 50 éve elhunyt névadónkra, Kodály Zoltánra emlékeztünk az iskola közösségével, az ünnepélyes névadás 60. évfordulójának évében.

Az ünnepi hangversenyen fellépett a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar (karnagy: Végh Mónika), népzenész tanulóink és tanáruk, Juhász Erika a Nyíregyházi Egyetem zenészeinek kíséretével, valamint a Kodály Zoltán Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (karmester: Nagy Máté). Különleges színfoltja volt az estének az a produkció, melynek során a szimfonikus zenekar közreműködésével, Lencsés Lajos átiratában szólaltak meg Kodály Zoltán Epigrammái, Sándor Tímea angolkürt játékával. A tételek között Kistétényi Melinda rövid verseit tolmácsolta Bűdi Hella.

A Mester műveire és gyűjtéseire épülő műsorban Balogh József osztotta meg a hallgatósággal személyes élményeit. majd a szakgimnáziumi nevelőtestület tagjai által megszavazott tanári Kodály-Díj átadása következett. A díj két jelöltje idén Bojti Eszter és Végh Mónika tanárnők voltak.

A nevelőtestület titkos szavazásának eredménye alapján a 2017. évben a tanári Kodály-Díj birtokosa VÉGH MÓNIKA. Szeretettel gratulálunk és további sikeres pályafutást, szakmai elismeréseket kívánunk!