Hírek A Debreceni Zenede hírei

Nyitott Kapuk a szakgimnáziumban

Konzultációs napra várjuk a tehetséges, zenei pályára készülő általános iskolás tanulókat 2023. november 22-én.

Szokásainkhoz hűen az idei tanév felvételi időszakára készülve is biztosítunk konzultációs lehetőségeket a felvételizőknek. Reméljük, hogy a több konzultációs lehetőség több sikeres felvételi eredményt is jelent majd a 2024. március 6-7-i szakmai alkalmassági vizsgán. Ne feledd: ha zenész szeretnél lenni, itt a helyed nálunk, a Kodályban! Felvételi tájékoztató oldal >>

A bemutató órákon mindenki megtapasztalhatja az iskolában zajló szakmai munka légkörét. A konzultációkra elsősorban azokat a 8. osztályos tanulókat várjuk, akik az idei tanévben felvételiznek középiskolába. Nem zárjuk ki azonban azokat az alsóbb évfolyamra járókat sem, akik meg szeretnék mutatni tudásukat. Szülői és tanári regisztráció nem szükséges!

Az első konzultációs nap beosztása 2023. november 22-én az alábbi rend szerint alakul.

 • 9.00 Tájékoztató a képzésről
 • 9.45 Elméleti írásbeli tudáspróba
 • 11.00 Bemutató órák
  • Ének-zene 10. évfolyam
  • Angol nyelv 9. évfolyam
 • 12.00 Bemutató órák
  • Zeneirodalom 10. évfolyam
  • Történelem 9. évfolyam
 • 13.30 Főtárgyi konzultációk az iskola művésztanáraival

Minden 8. osztályos jelentkezőt beosztunk szolfézs írásbeli tudáspróbára, főtárgyi konzultációra. Külön csoportot szervezünk a 6-7. osztályosoknak. A konzultáción részt venni nem kötelező. Ugyanakkor a hozzánk felvételiző tanulók nagyon hasznos információkat kaphatnak akár a saját tudásszintjüket, akár a felkészülést illetően.

Jelentkezni az alábbi űrlapon lehetséges 2023. november 20-ig.

Zeneszerzés szakmai nap

Az idei nap kiemelt rendezvénye a zeneszerzés tanszak szakmai napja. Vendégeink lesznek Tornyai Péter és Nyitrai László zeneszerzők. A programban interaktív beszélgetésre invitáljuk a résztvevőket, érdeklődőket. Téma lesz az előadó- és alkotóművészet kapcsolata, valamint az irányok, lehetőségek a zeneszerzői szakmában.

A részvétel mindenkinek lehetséges, akit egy kicsit is érdekel a zeneszerzés világa, vagy már próbálkozott saját szerzeménnyel. Faragó Dániel tanár úr szeretettel vár minden érdeklődőt a 14.00 órától kezdődő workshopra és az azt követő közös improvizációra. Helyszín a Simonffy Terem.