Hírek Rendezvények Kodály Terem

Rézfúvós Szakmai Nap, 2020 – ELMARAD!

2020. március 12-én, csütörtökön az In Medias Brass rézfúvós együttes érkezik iskolánkba. A tagok a nap első felében kurzusokat tartanak tanulóinknak, majd 18.00 órától hangversenyen hallhatjuk őket a Kodály Teremben.

Kurzusok

10:00-12:30 Kurzusok az iskola tantermeiben
(beosztás a helyszínen)
14:00-16:00 Kurzusok az iskola tantermeiben
(beosztás a helyszínen)
A kurzusok aktív résztvevői a Debreceni Zenede tanulói. Passzív résztvevőket korlátozott létszámban fogadunk, a termek befogadóképességétől függően. Jelentkezés a kodalydebr@gmail.com email címen lehetséges.

Hangverseny

18:00 órától az In Medias Brass hangversenye a Kodály Teremben. A belépés ingyenes!

In Medias Brass

Az In Medias Brass 2010 januárjában alakult, tagjai a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztek művész diplomát. Az együttes – megalakulását követő nem sokkal több, mint három éven belül – hét rangos, nemzetközi kamarazene versenyen nyert öt első, két második és számos különdíjat Dél-Koreában, Németországban, Szlovéniában, Japánban, Olaszországban, Franciaországban és az Amerikai Egyesült Államokban.
Koncerteztek Magyarországon kívül Svájc, Németország, Olaszország, Franciaország, Litvánia, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, az Amerikai Egyesült Államok, Dubai, Japán és Dél-Korea színpadain is. Mesterkurzust tartottak 2015-ben Dél-Koreában, 2018-ban pedig Litvániában. A rövid időn belül elért nemzetközi sikerek elismeréseképpen munkájukat 2011-ben Junior Prima díjjal tüntették ki, 2012-ben pedig a KLASSZ Tehetség program promotáltjai között szerepeltek.
Lemezeik: 2014 Csodáknak csodája – karácsonyi lemez a Baptista Központi Énekkarral, 2018 – Szokolay Sándor rézfúvós kamaraművei.

Tagok

Kresz Richárd (trombita) – a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium, valamint a Vujicsics Tihamér Zeneiskola trombita és kamarazene tanára
Pálfalvi Tamás (trombita) – nemzetközi szólista, a Budapesti Fesztiválzenekar szólótrombitása, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem trombitatanára
Benyus János (kürt) – nemzetközi szólista, a Magyar Állami Operaház és a Concerto Budapest szólókürtöse
Sztán Attila (harsona) – a Budapesti Fesztiválzenekar tagja
Dr. ifj. Bazsinka József (tuba) – A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI tuba és kamarazene tanára, a Zuglói Filharmónia szólótubása, az SWR Ensemble Experimentalstudio (Freiburg) tagja, a Klangforum Wien rendszeres vendégművésze