Hírek

Rézfúvós szakmai nap

Iskolánk 2015. május 21-én egész napos ingyenes szakmai rendezvénnyel kedveskedik az érdeklődő rézfúvósoknak. A programok között hangverseny, mesterkurzus és érdekesnek ígérkező módszertani-szakmai beszélgetéssel egybekötött előadás is látogatható lesz. Vendégünk lesz az Észak Karolina Egyetem (USA) tanáraiból alakult Smoky Mountain Brass Quintet, akik a nap végén hangversenyt is adnak a Kodály Teremben. A programot tanár kollégáknak és diákoknak egyaránt ajánljuk. Szeretnénk a létszámhoz alakítani a rendezvény részeit, ezért a jelentkezőktől regisztrációt kérünk a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében. 

RÉZFÚVÓS SZAKMAI NAP

9:00 (Simonffy Terem)
A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola – AMI növendékeinek hangversenye
Vendégünk a Derecskei Zeneiskola

11:00 (Simonffy Terem)
RÉZFÚVÓS MÓDSZEREK
HOGYAN CSINÁLJÁK AMERIKÁBAN? Módszertani előadás és kötetlen szakmai párbeszéd diákoknak és tanároknak a Smoky Mountain Brass Quintet (USA) tagjaival.
A regisztrációs űrlapon előzetesen várjuk az érdeklődők kérdéseit, hogy az előadók felkészülten érkezhessenek.

12:30 EBÉDSZÜNET

13:30 (Kodály Terem | Simonffy Terem)
EGYÉNI HANGSZERES MESTERKURZUSOK
A Smoky Mountain Brass Quintet tagjainak foglalkozásai. Aktív résztvevők a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola – AMI növendékei. A kurzusokra passzív jelentkezéseket fogadunk.

Simonffy Terem (TUBA és HARSONA kurzusok)

13:30 Virányi Márton, tuba

13:50 Schuller Helmut, tuba

14:10 Soltész Dániel, harsona

14:30 Szeifert Péter, harsona

Kodály Terem (TROMBITA és KÜRT kurzusok)

13:30 Danyi Zoltán, trombita

13:50 Daróczi Áron, trombita

14:10 Kiss Ármin, kürt

14:30 Dobi Edvin, kürt

14:50 Béres Tamás, trombita

15:30 Mánc Bonaventura, trombita

18:00 (Kodály Terem)
A SMOKY MOUNTAIN BRASS QUINTET HANGVERSENYE
Az 1993-ban alakult együttes az Egyesült Államokban olyan helyeken adott hangversenyt, mint a Carnegie Hall, és a nemzetközi turnék során megfordultak már Oroszországban, az Egyesült Királyságban, Kínában, Németországban, Jamaicában, Csehországban, Magyarországon és Romániában. Repertoárjuk sokoldalú, a klasszikus zenétől a jazz, és popzenéig terjed. A csapat a fiatalok oktatására nagy hangsúlyt fordít, tagjai az Észak-Karolina Egyetem tanárai. Legyen az mesterkurzus, vagy iskolai show, a tagok folyamatosan kihasználják a lehetőségeket, hogy a jövő zenészeit inspirálják.