Hírek Rendezvények Kodály Terem

Rumy Balázs hangversenye

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára és a Magyar Állami Operaház szólóklarinétosa hangversenyére várunk mindenkit szeretettel 2022. március 7-én, hétfőn 15.30 órától a Kodály Terembe.

Műsor

  • D. Scarlatti: G-dúr szonáta
  • L. Cahuzac: Arlequin
  • S. Holt: Brief Candles
  • W.O. Smith: Five Pieces Bugs
  • Bower: Bop Duets

A belépés vendégeknek védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges, illetve a koncerten maszk használata kötelező!

Rumi Balázs, klarinétművész

Rumy Balázs diplomáit a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a genfi Consérvatoire-ban valamint a new yorki Juilliard Schoolban szerezte Kovács Béla, Thomas Friedli, Jean-Michel Bertelli, Romain Guyot és Charles Neidich növendékeként. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klarinét tanszékének óraadó tanára és a Magyar Állami Operaház szólóklarinétosa.

Legfontosabb nemzetközi versenyeredményei a 2007-es Genfi Zenei Verseny különdíja, valamint a 2009-es Carl Nielsen Nemzetközi Klarinétverseny negyedik díja. 2013-ban a Népzene és folklór által ihletett zenék Kelet-Közép-Európából című programjával elnyerte a Juilliard School pályázatát, és ennek eredményeképpen szólóestet adhatott a Carnegie Hall Weill-termében. 2017-ben munkája elismeréseképpen az Operaház Komor Vilmos-emlékplakettel tüntette ki.