Hírek Rendkívüli helyzet

Szakgimnáziumi eljárásrend a digitális oktatásban

Az eljárásrend tartalmazza a digitális munkarend érvényesítésének helyi eljárásait, továbbá a tanulók, a szülők és az alkalmazottak tájékoztatásának eszközeit és csatornáit.

Digitális oktatás felületei

A szakgimnáziumi oktató-nevelő munka a tantermen kívüli, digitális oktatásban kizárólag az intézmény saját G-Suite rendszerén keresztül, a Google Tanterem és Google Meet alkalmazások használatával zajlik. Ennek regisztrálása minden pedagógus és tanuló számára megtörtént.

Teendők pedagógusoknak

A pedagógusok az intézményi rendszerben létrehozzák a csoportjaik hozzáférését és változatlan órarend szerint megtartják az óráikat. A digitális oktatásra vonatkozó órarendet kidolgoztuk, letölthető honlapunkról.

Kötelező a KRÉTA napló vezetése, a naplóban üzenetek formájában a munka ütemezése és az elvégzendő házi feladatok megadása. Az ütemezés alapja változatlanul az egyes képzési fokokra előírt kerettanterv, illetve a tanári tanmenet, azonban kivitelezésnél lehetőség van az órák praktikus szempontok szerinti tömbösítésére.

Teendők tanulók részére

Az elektronikus formában történő távoktatáshoz szükséges szolgáltatások használatát biztosítandó, szükséges regisztrációk elvégzése. A szolgáltatások tanulmányozása.

Ajánlások

Az Oktatási Hivatal, illetve a Debreceni Tankerületi Központ ajánlásai, valamint saját közösségünk tapasztalatai alapján az alábbi ajánlásokat tesszük az iskolaközösség felé.

KRÉTA funkciók áttekintése

Házi feladat

A KRÉTA rendszerben a házi feladatok funkcióval az otthoni tanulás támogatásához feladatok, tananyagok juttathatók el a tanulókhoz és szüleikhez. A felületen lehetőség van a foglalkozásokról/tanórákról jegyzet készítésére, valamint weboldalak linkjeinek csatolására, melyekre rákattintva, a tanuló és/vagy a szülő – a mobil applikáció vagy internetes felület segítségével – meg tudja nézni az ismeret- és tananyagot. A házi feladatok funkció kezeléséről a KRÉTA Tudásbázis alábbi oldalán olvashatnak részletes útmutatót: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=37585577

e-Ügyintézés Üzenetek funkciója

Az e-Ügyintézés Üzenetek funkciója – a KRÉTA rendszerhez integráltan kapcsolódva – alkalmas az intézményen belüli felhasználók számára üzenetek egyéni és csoportos küldésére, továbbá kommunikációs csatornaként teljeskörűen használható fájl továbbítására is. Az üzenetküldés során a pedagógusok – a KRÉTA rendszer adatai alapján – rendkívül egyszerűen választhatják ki az üzenetek címzettjeként, az általuk tanított osztályok, csoportok tanulóit, valamint a tanulók szüleit is. Az üzenetküldési funkció közvetlen kommunikációs csatornát biztosít a pedagógusoknak és az általuk tanított tanulóknak, továbbá fájlok feltölthetőségével lehetőséget ad pl. házi feladatok beküldésére vagy tananyagok megosztására is. Az Üzenetek funkció részletes leírását a KRÉTA Tudásbázis alábbi oldala tartalmazza: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17763962