Hírek Szakgimnáziumi hírek

Szakmára hangoltunk

Pályaválasztási kiállítást szerveztek általános iskolásoknak az Ifjúsági Házban. A „Szakmára hangolva” elnevezésű rendezvényen a debreceni szakképző intézmények mutatkoztak be 2016. január 20-án. A program célja a pályaválasztás segítése mellett, a szakképzés népszerűsítése volt. A Szakképzési Centrum tagintézményei mellett a művészeti szakközépiskolák is bemutatkoztak a kiállításon, így a kodályos zenészek is odatették a saját tudásukat a jövő pályaválasztói elé.

A rendezvényen Komolay Szabolcs alpolgármester hangsúlyozta: Debrecen gazdasága fejlődik, sok cég települ ide, így a jövőben egyre nagyobb szükség lesz a jól képzett munkaerőre. A cél az, hogy a megfelelő szaktudást a debreceni intézményekben szerezzék meg a diákok.

– Azt szeretnénk, hogy az itt tanuló gyerekek ezekben az iskolákban megtalálják és megkapják azt a képzést, amely később alkalmassá teszi őket arra, hogy a debreceni ipari cégekben tevékenykedhessenek, dolgozhassanak, itt maradjanak Debrecenben, itt találják meg a számításukat – hangsúlyozta Komolay Szabolcs.

Galéria a rendezvényről