Hírek Szakgimnáziumi hírek

Szélesre tártuk a kapuinkat – beszámoló a Nyitott Kapuk, 2016 rendezvényről

2016. november 30-án, a felvételit segítő szándékkal megrendezett hagyományos konzultációs napunkon valóban szélesre kellett tárnunk az ajtókat, hiszen közel 150 vendég volt kíváncsi iskolánkra. Büszkeséggel tölt el bennünket és az itt folyó képzés elismeréseként értékeljük, hogy évről-évre többen jönnek el hozzánk. Volt olyan szülő, aki már visszatérő vendégnek számít, de új arcokat is szép számmal üdvözölhettünk a rendezvényen.

Jó volt látni az érdeklődő tekinteteket és élvezet volt válaszolni a kérdésekre. Nagy érdeklődés övezte a szakgimnáziumi rendszerrel kapcsolatos tájékoztatót. Reméljük, hogy az információkat sikerült érthetően átadni és ezzel sokak döntését megkönnyítjük a februári alkalmassági vizsgára készülve. Talán az idei érdeklődésből kiindulva a bemutató óráink számát emelni fogjuk, hiszen sajnos sokan lemaradtak a lehetőségről a létszámkorlát miatt. 

A nap megkoronázása volt a Tehetség Gála hangversenye, ahol a beiskolázási körzetünkbe tartozó zeneiskolák kiemelkedően tehetséges tanulói mutathatták meg magukat a Kodály Terem színpadán. A hangverseny évről-évre magasabb színvonala jelzi, hogy mindenki komolyan készül a zenei pályára, illetve gondozza hangszeres tudását tanárával közösen. Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját, valamint a zeneiskolák vezetőinek, hogy lehetővé tették tanulóik részvételét gálahangversenyünkön. A koncertet követő szakmai beszélgetésen értékes kapcsolatok születtek, bizakodva tekintünk a 2017. évi beiskolázás időszaka felé. Végezetül álljon itt azoknak az iskoláknak a listája, akik segítettek a műsor kialakításában, s akiknek folyamatosan végzett áldozatos munkáját és partnerségét ezúton is köszönjük.

a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,
a Derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,
az egri Farkas Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola,
a tiszafüredi Fekete László Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola,
a Berettyóújfalu Városi Zeneiskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskola,
a Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola,
és a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola.

További sikeres munkát kívánunk mindenkinek! Találkozzunk a 2017. évi Tehetség Gálán, illetve 2017. február 22-én, az alkalmassági vizsgáinkon!