Alapítványok hírei

Támogatás nyári kurzusokra, táborokra

A Kodály-Hagyaték kuratóriuma támogatásával iskolánk idén is keresi azokat a szakgimnáziumi tanulókat, akik szakmai rendezvényen szeretnének részt venni a 2022/2023. tanévet követő nyári szünetben. Az igénylés határideje: 2023. MÁJUS 31.

A támogatás keretösszege: a hagyaték anyagi lehetőségeinek függvényében

A támogatás formája: kiegészítő támogatás a rendezvény részvételi díjához, melynek folyósítása nem készpénzben, hanem a gazdasági egység által, a támogatási kérelem elbírálását követően a szervezőkkel történő kapcsolatfelvétel után, átutalás formájában a rendező szervezet részére történik.

Támogatás összege: legfeljebb 5.000 Ft/tanuló

A támogatás az alábbi űrlap kitöltésével igényelhető. A kitöltést követően a szakgimnázium tanulmányi irodájában lehet a beküldött űrlapot aláírni, amivel az igénylés érvényesítésre kerül. Az igénylés határideje: 2023. MÁJUS 31. A határidő után beadott kérelmek támogatására nem tudunk garanciát vállalni.

Az elbírálás szempontjai

  • A tanuló a 2022/2023. tanévben a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – AMI szakgimnáziumi intézményegységében teljesít tankötelezettséggel járó jogviszonyt
  • Előző tanév végi főtárgyi, magatartás értékelés és tanulmányi átlag
  • Előző félév végi főtárgyi, magatartás értékelés és tanulmányi átlag
  • Elégtelen osztályzatok száma az előző tanév végén
  • Elégtelen osztályzatok száma az előző félév végén
  • Mulasztott órák száma az előző tanév végén
  • Mulasztott órák száma az előző félév végén

A kuratórium a támogatásokat visszatarthatja.

Kizáró ok a vizsgált időszakban a tanévben félévkor, vagy az előző tanév végén szerzett elégtelen osztályzat.

Az űrlap kitöltésével a tanuló tudomásul veszi a támogatás elbírálásának feltételeit, azokat elfogadja. Tudomásul veszi továbbá, hogy a támogatás céljaként megnevezett rendezvényen való részvételemről igazolást kell bemutatnia az iskola felé. Amennyiben a tanuló 2023. szeptember 15-ig nem mutat be igazolást a részvételről, a további támogatási időszakokra nem nyújthat be támogatási igényt.