Hírek

Tanári Kodály-Díj, 2013

2013. december 16-án, a hagyományosan Kodály Zoltán születésnapján rendezett ünnepi megemlékezésen adtuk át a szakközépiskolai intézményegység tantestülete által alapított tanári Kodály-Díjat. 

 

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Vántus Andrásné a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Debreceni Tankerületének intézményi referense is. Különleges alkalom volt, hiszen E. Lakatos Aranka szobrászművész elkészítette a díjazottaknak járó emlékplakettet, s ezen az estén az előző évek díjazottjai is átvehették a megbecsülést jelző értékes műalkotásokat.

A tanári Kodály-Díj jelöltjei az idei évben Áchim Tibor, Taraszova Marianna és Törőné Tóth Márta kollégák voltak. A tantestület végszavazása után a díjat a 2013. évben Áchim Tibor kapta. A megemlékezésen felléptek iskolánk növendékei, tanárai és a koncert záró műsorszámaként a 2011. évi, első tanári Kodály-Díj tulajdonosa, Papp László játszotta el Kodály Zoltán gordonkára írt Szonatináját, Taraszova Marianna közreműködésével. A szervezésért köszönet illeti a 2012. évi Kodály-Díj kitüntetettjét, P. Stébel Ildikót, valamint Bojti Eszter tanárnőt.

Áchim Tibor tanár úr 2001 óta tantestületünk tagja, okleveles klarinétművész-tanár. Oktató-nevelő munkája nyomán számos növendéke került a magyar és európai színpadokra, katedrákra. “Múlt, jelen, jövő” elnevezésű, koncert formában általa megrendezett összejöveteleken rendszeres kapcsolatot tart saját volt és jelenlegi növendékei mellett a környék tehetségeivel, azok tanáraival is. Folyamatosan építi az iskola klarinét tanszakát, a szakközépiskola jó hírét öregbítik versenygyőztes növendékei. A Kodály Filharmónia szólamvezető művésze.

Az elismeréshez szeretettel gratulálunk, és további sikereket, szakmai elismeréseket kívánunk a tanári pályán!

A 2010/2011. tanévben alapított tanári Kodály-Díj eddigi kitüntetettjei:

  • 2011 – Papp László, gordonka-művésztanár
  • 2012 – P. Stébel Ildikó, könyvtáros-tanár
  • 2013 – Áchim Tibor, klarinét-művésztanár