Hírek A Debreceni Zenede hírei

Tanév kezdésével kapcsolatos információk a szakgimnáziumban

A bejegyzés frissült! A szakgimnáziumi tanulók számára a tanév kezdése rendhagyó módon történik. A járványügyi helyzet miatt számos óvintézkedést vezetünk be a tanulók és az iskolában dolgozó tanárok számára. A járványügyi protokoll letölthető és olvasható a cikkben.

Intézkedési terv szerinti munka

Az intézkedési tervben foglalt iránymutatások a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – AMI sajátos helyzetéből adódóan, mindkét intézményegység mindennapi munkájára megfogalmazott álláspontok.

A szabályok betartása minden alkalmazott és tanuló kötelessége. A zökkenőmentes és biztonságos munkavégzés érdekében megfogalmazott szabályok betartásának és alkalmazásának ellenőrzése az iskola vezetőinek feladata.

Az iskola vezetőinek feladata a Nemzeti Népegészségügyi Központ, illetve az Operatív Törzs tájékoztatásának nyomon követése.

Az intézkedési terv felső kezdeményezésre történő módosításig, illetve visszavonásig marad érvényben. A járványügyi helyzet folyamatos, napi szintű nyomonkövetése folytán az intézkedési tervben megfogalmazott szabályok intézményvezetői hatáskörben azonnal felülírhatók, az egészség és az élet védelme érdekében.

Az intézményben mindaddig, amíg az Operatív Törzs más döntést nem hoz, normál, tantermi oktatás folyik. Ennek fenntarthatósága minden munkatárs, tanuló és szülő közös felelőssége.

Select a package!

2020. augusztus 31.

Szintfelmérők a 9. évfolyamok tanulói számára
11.00 Zeneelmélet-szolfézs szintfelmérő
13.00 Idegen nyelv (angol) szintfelmérő

Kérjük a 9. évfolyam tanulóit, hogy a kijelölt időpontok előtt legalább 20 perccel érkezzenek meg az iskolába és a hirdetőn tájékozódjanak a pontos helyszínekről, illetve beosztásokról.

2020. szeptember 1.

Kérjük, hogy minden tanuló gondoskodjon tízórairól, illetve innivalóról, mert az iskola épületéből nem lehetséges a kijárás a tanítási órák alatt és a büfé is csak korlátozottan használható.

 • Az épületbe belépés után mindenki tájékozódjon a hirdetőről, ahol a csoport és osztálynévsorok lesznek megtekinthetők. Ugyanitt tesszük közzé a már meglévő órarendeket és szakmai csoportos órák időpontját.
 • 8.00 Tanév megnyitása
  Ünnepélyes tanévnyitó a Kodály Teremben a 9. és 1|13 évfolyamok számára. Az alkalmon csak az új tanulók vesznek részt, illetve a 9. osztályok osztályfőnökei. Kérjük, hogy a Kodály Teremben az alkalomhoz illően jelenjen meg mindenki.
  A többi osztályok a beosztott termükben kezdik a tanévet az osztályfőnökeikkel. A 9. osztályok számára az első 3 óra “Közösségi nevelés”, a 10-12. osztályok számára “Osztályfőnöki” óra lesz. A tankönyvek kiosztásáról az osztályfőnökök adnak információt.
  Az osztályok ekkor választják meg az iskolai diákönkormányzatba delegált képviselőjüket is. A járványügyi szabályozás miatt közös iskolai diákgyűlést nem tartunk!
 • 14:00-17:00 óra között a kamarazene csoportokba beosztott tanulók órabeosztása történik a Kodály Teremben.
  Kérjük, hogy az órabeosztásra mindenki a hirdetőn is olvasható csoporttársaival érkezzen. Órarendet mindenki hozzon magával!

2020. szeptember 2.

Órarend szerinti tanítás.

8.00-12.00 óra között történik az egyéni órák beosztása
Az egyéni besorolásokról és a szaktanárok tartózkodási helyéről is a hirdetőn tájékozódhatnak a tanulók. A beosztásra mindenki órarenddel érkezzen.