Hírek Szakgimnáziumi hírek Hírek a felvételi eljárással kapcsolatban

Új felület a KIFIR oldalán

Az idei tanévtől a középiskolába felvételiző 8. osztályosok szülei elektronikus felületen keresztül is előállíthatják a KIFIR jelentkezési laphoz szükséges adatokat.

A felületen elvégezhető az iskolák és a tanulmányterületek kiválasztása, valamint azok sorrendjének összeállítása. Az adatok bevitele után a kinyomtatott lapot az iskolába leadva az iskola könnyen be tudja azonosítani, és a korábbi papíralapú módszerrel ellentétben hiba nélkül ki tudja állítani a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat.

A felület itt található: https://www.kir.hu/KIFIR2/JellapKitolto/Tanulo/AdatvedelmiNyilatkozat

Fontos tudni, hogy a felület 20 perc inaktivítás után visszaáll az eredeti állapotba és az addig beírt adatok elvesznek. Kitöltés előtt készítsék ki a szükséges adatokat, mint pl. atanuló OM azonosítója, illetve keressék ki a megjelölni kívánt iskolák tanulmányi területeinek azonosítóit, valamint az iskolák OM számát. Esetünkben ezek az adatok a következők:

Iskolánk OM azonosítója: 031231 A keresőmezőbe beírva a rendszer kiadja az általunk regisztrált tanulmányi területeket és Önök könnyedén ki tudják választani az Önöknek, illetve gyermeküknek tetszőt.

A felülethez tartozó bávebb útmutató itt érhető el: https://www.kir.hu/KIFIR2/JellapKitolto/Content/Help/Felh_utmutato_online%20adatbegyujto.pdf