Hírek

Újra fölszállott…

A páva újra repül, azaz elindult a Fölszállott a páva 2017. évi versengése, melyben természetesen iskolánk népzenészei is érintettek. A hajdúböszörményi területi válogatón továbbjutott a Pendely Énekegyüttes.

Az énekegyüttest különböző személyiségű lányok alkotják, ezáltal nagyon sokszínűek. Van közöttük gimnazista, táncos, kézműves, és egy orvostanhallgató is. Büszkék arra, hogy népi énekkel foglalkoznak. Kedvelik a könnyű zenét, viszont a népzenében érzik a leginkább otthon magukat. „Nagy élmény, amikor közösen tudunk együttműködni, illetve együtt formálni valami kerek egészet.”

ITT NÉZHETI MEG A PENDELY ÉNEKEGYÜTTES PRODUKCIÓJÁT

Továbbjutott még Ecsedi Petra is, aki már nem iskolánk tanulója, de nálunk végezte népzenei tanulmányait. Petra egész családja tősgyökeres egyeki. A Hortobágy szélén lévő kis falu Hajdú-Bihar megyének a legnyugatibb csücskének számít, ahol a csend és a nyugalom uralkodik. Ezért nagyon nehéz megszoknia Petrának a zajos nagyvárosokat: a zenei középiskolát Debrecenben végezte, most pedig a fővárosi Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzenei tanszékének másodéves hallgatója. Összességében nagyon szerencsének tartja magát, hiszen ami a hobbija, az nemsokára hivatásává is válik.

ITT NÉZHETI MEG PETRA PRODUKCIÓJÁT

Gratulálunk a továbbjutóknak! Szurkoljunk 2017-ben is a pávásoknak!