Hírek A Debreceni Zenede hírei

Újra színpadon

2019. november 8-án a Fölszállott a Páva 2019 első elődöntőjében újra színpadra állt a Kispendely Énekegyüttes. Ezúttal nem versenyzőként, hanem a meghívott előadók között énekeltek a Csillagkapu című műsorszámban.

Ez a produkció egy – szintén Csillagkapu címet viselő – Csoóri Sándor gyermekverseire és hagyományos kultúránk elemire épülő műsor részlete. A játékmester Novák Péter (Fölszállott a páva műsorvezetője), a szereplők: Parapács zenekar (Fölszállott a páva 2012 kategóriagyőztese), a székesfehérvári Alba Regia AMI Pulutyka csoportja (Fölszállott a páva 2015 versenyzője), valamint a Debreceni Zenede Kispendely Énekegyüttese (Fölszállott a páva 2016 versenyzője, Ezüst páva cím)

Csoóri Sándor és Novák Péter gondolatai
A “Csillagkapu” című produkció a műsorban

2019. október 25-én indult el a Fölszállott a páva 2019-es évada, ahol újra a gyermekeké a főszerep. A Pendely Énekegyüttes-családból ezúttal 3 énekes szólista mutatkozott be a képernyőn: Sztancs Anna, Veres Réka és Szabó Blanka énekelt a televíziós válogatón. Az élő adásokba Szabó Blanka jutott tovább, érte szurkolhatunk a novemberi elődöntők során. Művészeti vezetők: Sáriné Szebenyi Judit és Tóth Lilla