Hírek A Debreceni Zenede hírei

XIII. Országos Kürtverseny területi válogató

A XIII. Országos Kürtverseny Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun Szolnok, Hajdú-Bihar megyei területi válogatóját 2019. január 28-án 10:00 órától rendezzük iskolánk Simonffy Termében.

Nevezés a területi válogatókra a rendező intézményeknél: 2019. január 4-ig. A nevezés módja: A nevezési lap a válogatót rendező intézmény/szervezet honlapjáról 2018. december 14-től letölthető.

A kitöltött nevezési lapot a bizonyítvány másolatával a rendező és a kottajegyzékkel együtt a területi válogatót rendező iskola/előkészítő honlapján szereplő elérhetőségre kell eljuttatni elektronikus formában 2019. január 4-éig. A nevezési határidőt be kell tartani!

A válogatók anyaga: A döntő első fordulójának kötelezően és szabadon választott darabjai, ezen már a döntőben nem lehet változtatni.

Alacsony nevezési létszám esetén (10 fő alatt) az egyes területi válogatókat az Oktatási Hivatal összevonja. Erről értesítést a nevezést befogadó iskola küld. Értékelés a válogatókon: A 3 fős versenybizottság (két utazó taggal) előzetesen kialakított értékelési szempontok alapján, egymástól függetlenül, egyénileg értékeli a versenyzők teljesítményét. A versenybizottság elnöke és tagjai külön-külön legfeljebb 20-20 pontot adhatnak a versenyzők műsorának bemutatására. A versenyzők végső pontszáma a versenybizottsági tagok által adott pontok összege, ami legfeljebb 60 pont.

Értékelési szempontok: előadásmód, hangképzés és intonáció, kottahűség.
Az országos döntőbe jutás ponthatárát a versenybizottság javaslata alapján az Oktatási Hivatal határozza meg.

Az országos döntőn résztvevő tanulók várható létszáma: 60 fő.