Információk

Köszöntjük a zeneművészeti szakgimnáziumban!

A zeneművészeti szakgimnázium – korábban szakiskola, majd szakközépiskola – az egyik legrégebbi magyarországi zeneoktatási intézmény, az egykori Debreczeni Zenede örökségének folytatója. Az 1862-ben alapított iskola tanulói közül számos neves művész, szakember került ki a több, mint másfél évszázados történelme alatt. Hosszan sorolhatnánk a neveket. Mindenki számára ismert Vásáry Tamás karmester és zongoraművész, dr. Újfalussy József zenetudós, vagy Kocsár Miklós zeneszerző neve.

Kínálatunk széles skálájáról biztosan talál olyan zenei irányt, szakot, amely a legjobban illik a zenét tanulni vágyó tehetséghez. A kimagaslóan tehetséges gyermekek előtt nyitva áll a szakgimnázium, ahol korszerű, szakirányú oktatás segítségével érhetnek el a város művészeti együtteseibe, vagy akár a nemzetközi hangversenytermek színpadaira is.

1957 óta, a világon első és egyetlen intézményként – Gulyás György akkori igazgató hathatós közbenjárásával – még a Mester életében vehettük fel Kodály Zoltán nevét. Iskolánk a világon az egyetlen amely ezt a tisztességet magáénak tudhatja. Feladataink a következők:

  • Zenei és általános képességek szintre hozása, felzárkóztatása
  • Hatékony támogatással felkészíteni tanulóinkat az érettségi vizsgára.
  • Művésztanárok által felkészíteni tanulóinkat a zenei felsőoktatásra.
  • Kiművelt, közösségi embereket nevelni.

Mi újság a szakgimiben?

Tanulmányi hírek, felvételi és egyéb híradások a mindennapjainkból

ÉVSZÁZADOS TUDÁS
NAGY ELŐDÖK NYOMÁBAN

JELENTKEZZ MOST A SZAKGIMNÁZIUMBA!

Tanulmányi információk

Szakgimnáziumi tanulmányokkal kapcsolatos hírek, tanulók számára fontos tudnivalók

E-ÜGYINTÉZÉS
KÉNYELMESEN, OTTHONRÓL

Szülők, gondviselők számára a legjobb és legegyenesebb út az igazolások, kérelmek benyújtásához az E-ügyintézés felülete, mely mindenki számára elérhető. Amennyiben szeretne közelebbről megismerkedni az E-ügyintézés rendszerével, válassza az ismertetőhöz vezető gombot.


E-ÜGYINTÉZÉS ISMERTETŐJE

KATTINTSON AZ E-ÜGYINTÉZÉS FELÜLETÉNEK ELÉRÉSÉHEZ!

Érettségi vizsga

Témakörök, ismertetők

Ikon

Pedagógiai Program 2. számú melléklet 248.52 KB 142 downloads

A dokumentum a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 7.§ alapján tartalmazza az egyes...

Felsőoktatási felvételi

Az Oktatási Hivatal honlapjának információi

ZENEI SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGI UTÁN

Ha érettségi vizsgát tettél és szeretnél profi zenész lenni, válaszd a két éves érettségi utáni képzéseinket! Kizárólag a szakmai tárgyakra koncentrálva, európai tudást szerezhetsz, melyet képesítő vizsgán erősítünk meg. Saját tanulóinknak az egy éves, képesítő vizsgára felkészítő szakképzés alanyi jogon jár.

INFORMÁCIÓK

Statisztikai adataink

A legjobb hely a tanulmányaidhoz

0
Nagyegyüttes
0
Osztály
0
%
Felvételi arány
0
%
Érettségi eredmény
0
Kamaracsoport

Szakmai alkalmassági vizsga - felvételi - információk

2022. február 22-23-án várjuk a régió zenei pályára készülő fiataljait a középfokú szakmai alkalmassági vizsgákra. Tájékoztatjuk a jelentkezőket, hogy a szakgimnáziumi felvételi követelményeink nem teszik kötelezővé a központi írásbeli vizsga meglétét. Mindenkit szeretettel várunk, aki profi zenészként, vagy zenetanárként szeretne érvényesülni, rendelkezik a megfelelő zeneiskolai alapokkal. Mi vagyunk a következő lépés! A jelentkezéseket 2022. február 18-ig várjuk!