Hírek Eredményeink

Zenét sem akárhogy írnak

A közelmúltban, 2020. szeptember 25-én megrendezett IX. Mezőtúri Zeneszerzői Pályázat nem kis eredményeket hozott iskolánkkal kapcsolatban.

A zeneszerzői versenyen két tanulónk vett részt saját kompozícióikkal. A dolog érdekessége, hogy nem zeneszerző szakon tanuló diákokról beszélünk, akik fő szakjuknak is jeles képviselői. A szép eredményeknek nagyon örülünk és szeretettel gratulálunk a fiataloknak.

“A” kategóriában, II. korcsoportban 1. díjat kapott Szilágyi Péter, orgona főtanszakos tanulónk, “Gondolatok szárnyalása” című művével. Az előadásban részt vett a szerző és Burai Zsolt (hegedű), párosuk előadói díjban részesült.

Szilágyi Péter és Burai Zsolt

A verseny “B” kategóriájának I. korcsoportjában Gyuricskó Botond, ütőhangszer főtanszakos tanulónk indult el, “Il dolore specchio” című, marimbára írott művével. A zsűri a szerzőt 1. díjjal jutalmazta. A négy kézre írott mű előadásában a szerző partnere egykori tanára és egyben iskolánk egykori tanulója, Domoki Soma Levente volt. A szerzőpáros előadói díjban részesült.

Gyuricskó Botond és Domoki Soma Levente

A verseny érdekessége, hogy két egykori tanár kollégánk is a zsűri tagja volt. Szigeti Máté egykoron zeneszerzést, Szentpáli Roland pedig a tubásokat oktatta a “kodályban”.

Szeretettel gratulálunk a győzteseknek! Öröm látni, hogy az iskolában végzett munkának ilyen gyümölcsöző és példaértékű utóélete lehet. Bízunk benne, hogy az együttműködéseknek – így, vagy úgy – mi is tudtuk segíteni a létrejöttét és a felkészülését. Hasonló szakmai sikereket kívánunk a továbbiakban is mindenkinek!